OMX C25 indeks, København

Fornyet interesse i aktiemarkedet
Flere af de danske aktier har taget en pæn revanche blandt andet Genmab, som har foretaget et hop på 200 kr. fra kurs 800 i slutningen af oktober til 1000 i denne uge.

Pandora nedjusterede forventningerne, og resultatet for tredje kvartal viste tilbagegang. I tredje kvartal 2017 opnåede selskabet et overskud på 1366 mio. kr. til sammenligning lød resultatet for tredje kvartal i år kun på 951 mio. kr. Aktien startede tirsdagen med et fald på over 10 pct., men rettede sig i løbet af dagen og sluttede dagens næsten uændret. Teknisk så Pandora-aktien ellers interessant ud op til regnskabet. Der var etableret en bundformation i august på niveau 320-340, og siden er aktien blevet handlet op i niveauet 440. Stigningen betyder, at der blev etableret et købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Endvidere er der en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. MACD er over 0, mens RSI er i niveau 45. Det anbefales, at man afventer udviklingen.

Netcompany opjusterer forventningerne, og aktien tester nu modstandsniveauet 240-250, som tidligere har været testet. Der er divergens mellem de to signalmodeller på ugebasis, idet Bollingerkanalen er i køb, mens Parabolic er i salg. Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Det anbefales, at man afventer udviklingen. Torsdag meddelte Netcompanys hovedaktionær, at man vil sælge 7,15 millioner aktier til kurs 220, hvilket fik aktien til at starte nede i 220, men aktien sluttede dagen i 225,3.

Tryg fik et ja til af fusionere med ALKA tirsdag morgen, hvilket fik aktien til at stige. Dermed er aktien tilbage i den stigende trendkanal, og signalmodellerne er gået i køb igen på ugebasis. RSI har ramt niveauet 60 og MACD er over 0. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau og kunne blive en interessant anlægsaktie i en portefølje.

Onsdag var igen en travl regnskabsdag for danske selskaber. Lundbeck opjusterede, men det havde markedet gættet, så aktien faldt tilbage, mens D/S Norden og Vestas begge klarede sig bedre end markedets forventninger. De to aktier steg med henholdsvis 7,7 pct. og 7,5 pct.

Torsdag var der blandt andet regnskab fra ISS, Matas og Scandinavian Tobacco Group. ISS leverede et bedre regnskab, end hvad markedet havde ventet. Det fik aktien til at stige med over 3 pct. Signalmodellerne er fortsat i salg på ugebasis.

Alm. Brand-aktien er ikke fulgt med de øvrige forsikringsaktier, måske fordi den også indeholder en bankforretning. Det bliver interessant at se, hvordan det går med Alm. Brands bankforretning, efter, at selskabet har tilkøbt Saxo Banks privatkundeforretning og koblet sig op på deres handelsplatform. Tilkøbet betyder at kunderne opnår bedre muligheder for at handle værdipapirer.

Teknisk har Alm. Brand-aktien befundet sig i en faldende tendens og aktien har tabt over 29 pct. fra toppen ved årsskiftet, hvor kursen nåede kurs 81 mod danske kurs på 57,9. De sidste par dages stigning har givet købssignal på både dags- og ugeniveauet. De tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI er vendt rundt og stiger. RSI har ramt 60, mens MACD fortsat er under 0. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 62-64 og herefter i niveau 70-71, mens nærmeste støtteniveau findes ved 53 og herefter i 50 (bemærk, at jeg selv ejer aktier i selskabet).

I den kommende uge fortsætter regnskabsbølgen. Mandag er der regnskaber fra SP Group og Schouw & Co. Tirsdag følger Ambu, Brødrene Hartmann og DFDS. Onsdag kommer der regnskab fra A.P. Møller - Mærsk, Genmab, H+H International, Nilfisk samt Veloxis Pharmaceuticals. Torsdag er det Alm. Brand, GN Store Nord, Gabriel Holding, Santa Fe Group, Torm og Zealand Pharma, og fredag rundes ugen af med regnskabet fra NKT.

C25-indekset har forsøgt at etablere en bund i niveau 1000-1040. Salgssignalerne holder fortsat fast i Bollingerkanalen på ugebasis, og de glidende gennemsnit har ligeledes en negativ tendens, idet det korte glidende gennemsnit ligger i niveau 1060 som en modstandslinje, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 1110 som en modstandslinje. Der er etableret bundformation i Momentum og RSI på ugebasis, mens MACD endnu befinder sig i en faldende tendens. Det anbefales, at man afventer udviklingen.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000

Opdateret fredag d. 9. november 2018

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Midtvejsvalget er overstået
Det amerikanske midtvejsvalg er overstået, og Trump tabte flertallet i Repræsentanternes Hus, og dermed er der åbnet for to år med drillerier. Torsdag åbnede de amerikanske markeder negativt efter en pæn stigning onsdag. Torsdagens nøgletal viste, at antallet af nytilmeldte ledige blev opgivet til 214.000, hvilket var hvad markedsdeltagerne havde forventet.

I den forestående uge kommer der regnskaber fra Walmart, Cisco, Home Depot, Nvidia, JD.com, TJX, Tyson Foods samt Rockwell Collins.

Dow Jones Industrial-indekset er kommet over 26.000. Stigningen har fået signalmodellen Bollinger til at gå i køb på dagsniveauet. På ugebasis er Bollingerkanalen tæt på at gå i køb. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinje. Der er etableret bundformation i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Indekset ser interessant ud.

S&P 500-indekset forsøger at finde støtte i niveau 2700, som også tidligere i år er blevet testet som støtteniveau. På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, og kursen skal over 2900, før der bliver etableret et nyt signal. De glidende gennemsnit etablerer et "Death Cross" i næste uge.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum og RSI har etableret en bundformation, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 2840-2860, mens nærmeste støtteniveau findes ved 2660-2680 og herefter i niveau 2600.

Nasdaq Composite-indekset forsøger at finde støtte i niveau 7300-7400. Der er fortsat salgssignal i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit har etableret et "Death Cross" på ugebasis. Der er også divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet der er etableret en bund i RSI og Momentum, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 7500 og herefter i niveau 7700, mens nærmeste støtteniveau findes ved 7150.

Strategi: Vi ændrer anbefaling til hold for de amerikanske aktier.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 9. november 2018