OMX C25 indeks, København

Halvårsregnskaber sætter dagsordenen
Den danske regnskabssæson er for alvor skudt i gang og de fleste regnskaber i den forløbne uge har skuffet investorerne.

Sommeren har været varm, hvilket har været godt for læskeproducenterne, og det kan allerede ses i kursen på Royal Unibrew, som har fortsat den stigende tendens. Endvidere har selskabet været på opkøbsjagt og købt den franske producent Etablissement Geyer Fréres.

Teknisk fortsætter Royal Unibrew i den stigende tendens, som yderligere er accelereret og har givet et afkast på over 49 pct. i år. RSI ramte 99 for tre uger siden og ligger fortsat oppe i niveauet omkring 90. Nærmeste støtteniveau ligger ved 505-510, mens næste modstandsniveau findes ved 620. Royal Unibrew kommer med regnskab den 28. august.

Pandora nedjusterede forventningerne og forventer nu en mindre omsætning og en lavere ebitda-margin. Det fik markedsdeltagerne til at reagere med det samme ved at sende aktien ned med 24,4 pct. Aktien har samlet tabt 48 pct. i år. Pandora møder lidt støtte omkring 300 og herefter i niveauet 250. Aktien ser kedelig ud, afvent en eventuel oprydning.

Onsdagens regnskaber fra Lundbeck, Novo Nordisk samt FLSmidth fik alle en lidt lunken modtagelse, da markedsdeltagerne fandt små skønhedsfejl i alle regnskaberne. Det største fald skete i Lundbeck, der var nede med over 10 pct., mens Novo Nordisk faldt med godt 5 pct., og FLSmidth faldt med mere end 3 pct.

Ørsted leverer et godt halvårsregnskab, hvilket fik aktien til at stige med over 5 pct. Teknisk har aktien stået stille siden marts, idet aktien har bevæget sig vandret i niveauet 380-420. Det betyder, at der er divergens mellem Momentum og RSI på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 395. Nærmeste modstandsniveau findes ved 430 og herefter i niveau 450, mens nærmeste støtteniveau ligger ved 370. Aktien ser stærk ud.

Bavarian Nordic modtog positive fase II-data på RS-virus, og det har fået aktien til at stige efter at den har været nede og teste 180. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 195-200. Bollingerkanalen er fortsat i salg, og der er fortsat divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Teknisk indikerer det, at man skal afvente udviklingen.

Carlsberg har kunnet glæde sig over sommerens mange solskinstimer, men er samtidig ramt af højere råvarepriser. Carlsberg er regnskabsaktuel i den forestående uge. Teknisk har aktien testet niveau 790, men er faldet tilbage de sidste par dage og handles nu i niveauet 770-780. Momentum har tabt en smule, og RSI er faldet tilbage til niveauet under 75. Nærmeste støtteniveau findes ved 750, mens nærmeste modstandsniveau ligger ved 825. Det anbefales at afvente halvårsregnskabet.

De danske regnskaber i den forestående uge er mandag: Veloxis Pharmaceuticals. Tirsdag følger Nilfisk Holding. Onsdag kommer der regnskaber fra ALK-Abelló, D/S Norden, NKT, TCM Group, Tivoli, Vestas og William Demant. Torsdag er det Bavarian Nordic, Carlsberg, DFDS, H+H International, Højgaard Holding, ISS, Monberg & Thorsen, North Media, Skjern Bank, Spar Nord Bank, Torm samt Zealand Pharma. Fredag afsluttes ugen med regnskaberne fra NNIT samt Schouw & Co.

C25-indekset testede 1170, men indekset har mistet Momentum, da en række regnskaber ikke har levet op til markedsforventningerne. Indekset handles nu i niveauet 1130-1140, og faldet har trukket ned i RSI og Momentum på ugebasis, mens MACD fortsat befinder sig i en stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 1130 som en støttelinje. Signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic er begge i køb på ugebasis med en støttelinje i niveau 1100. Momentum på månedsniveauet holder den stigende tendens. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 1170 og herefter i niveau 1200, mens nærmeste støtteniveau findes ved 1110-1120.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000.
Opdateret fredag d. 10. august.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Stærk udvikling i USA
Torsdagens amerikanske nøgletal viste et lidt lavere antal nytilmeldte ledige end forventet i markedet. De amerikanske nøgletal viser, at det går den rigtige vej for amerikansk økonomi.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Berkshire Hathaway, Walmart, Home Depot, Cisco, Nvidia, TJX samt JD.com.

Dow Jones Industrial-indekset fortsætter sin stigende tendens, men den tidligere top fra januar er endnu ikke blevet passeret i niveau 26.624. Den positive tendens i indekset den seneste tid har fået indikationsmodellerne til at stige på ugebasis. På ugebasis ligger det lange glidende gennemsnit i niveauet 23.350 som en støttelinje. Nærmeste modstandsniveau findes ved 25.300.

S&P 500-indeks holder fast i den stigende tendens, som nu har stået på siden begyndelsen af april, hvor indekset var i 2600. Den positive tendens i indekset trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 75. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 2730, og det korte glidende gennemsnit ligger i niveau 2800. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og stiger. Nærmeste modstandsniveau findes ved 2900 og herefter i niveau 3000, mens der er støtte i niveauet 2800 og herefter ved niveau 2760.

Nasdaq Composite-indekset holder fast i den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet 7900 igen, som også blev testet i slutningen af juli. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 7450 som en støttelinje. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb på ugebasis og har været det siden midten af marts. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 7900 og herefter i niveau 8000, mens nærmeste støtteniveau findes ved 7450 og herefter i niveauet 7200.

Strategi: Vi opretholder hold-anbefalingen på de amerikanske aktier.
Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000.
Opdateret fradag d. 10. august.