Privatøkonomi Af
Selv om kvinder procentvis indbetaler en større del af deres løn til pension end mænd, så halter de alligevel bagefter. For kvinder tjener mindre end mænd. Og det betyder, at mænd i snit indbetaler 10.400 kroner mere om året end kvinder.

Men forbrugerøkonom i Sydbank Camilla Skovsbo Erichsen skriver i en analyse om pensionsindbetalinger, at det ikke er et problem, at kvinder indbetaler mindre til pension i kroner/øre.

 "En tommelfingerregel siger, at man som pensionist gerne skal have en indkomst svarende til omkring 75 procent af den indkomst man havde mens man var i arbejde," skriver forbrugerøkonomen.

"Det giver derfor god mening at sammenligne indbetalingsprocenter i stedet for det krone/øre-beløb den enkelte indbetaler til pension."

Det er ofte kvinder, der arbejder på deltid og er på barsel. Og det kan påvirke opsparingen til alderdommen.

Et deltidsarbejde vil alt andet lige betyde lavere pensionsopsparing end ved tilsvarende fuldtidsstillinger. Samtidig vil barsel og orlov betyde, at man tjener færre penge, og dermed er indbetalingerne til pension også mindre.

 "Derudover skal kvinder være opmærksomme på, at de generelt lever længere end mænd. Derfor bør kvinder være særlig opmærksom på, hvor lang tid opsparingen rækker, og hvilke rammer der er sat op, hvis ægtefællen dør," skriver forbrugerøkonomen.

En 60-årig kvinde kan i dag kan se frem til at blive cirka tre år ældre end en jævnaldrende mand. For en kvinde på 20 år er den forventede levetid cirka fire år længere end for en mand.

"Uanset om man er mand eller kvinde er det en god idé, at gå sin pensionsopsparing efter i sømmene og sikre, at rammerne er sat tilfredsstillende op," siger Camilla Skovsbo Erichsen.

Hun understreger, at man løbende bør gennemgå sin pension.

/ritzau/

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang