Kendismægler frakendt retten til at sælge boliger
Mette Lykken og hendes mand Tony Genshow Mortensen, drev i mange år ejendomsmæglerkæden Mette Lykken Bolig. I dag er de frakendt retten til at drive mæglervirksomhed
Foto: Scanpix
Privatøkonomi Af
Den kendte ejendomsmægler Mette Lykken og hendes mand Tony Genshow Mortensen er begge blevet frakendt retten til at udøve ejendomsformidling. Derudover skal begge betale en bøde på 250.000 kr. afgøre en kendelse i Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere under erhvervsstyrelsen.

Sagen, der er indbragt for nævnet af Dansk Ejendomsmæglerforening, handler om, at parret har begået underslæb og systematisk undladt at tilbagebetale kunders tilgodehavender. På nuværende tidspunkt er der anmeldt krav for mere end 4,1 mio. kr. mod den forhenværende ejendomsmæglervirksomhed Mette Lykken Bolig, fremgår det af kendelsen.

Mette Lykken Bolig har været under konkursbehandling siden december 2011.

I Dansk Ejendomsmæglerforening er man godt tilfreds med afgørelsen.

"Det, der er foregået i Mette Lykken Bolig, er fuldstændig uacceptabelt over for forbrugerne, derfor er det godt at se, at der bliver slået hårdt ned på den slags adfærd," skriver formand for Dansk Ejendomsmæglerforening Torben Strøm i en pressemeddelelse.

Han oplyser i øvrigt, at de forbrugere, der har eller har haft krav mod Mette Lykken Bolig, er sikrede i kraft af Dansk Ejendomsmæglerforenings forsikring:

"Der er altså ingen forbrugere, der lider noget økonomisk tab i forbindelse med sagerne," siger han.Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Saudiarabisk oliegigant børsnoteres til en værdi på 11.600 mia. kr.

Ny højspændingsforbindelse vil gøre strømmen dyrere for danske virksomheder

Louise Campbell om ændringer i hendes designs: "Jeg tager det personligt"

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord