Kendismægler frakendt retten til at sælge boliger
Mette Lykken og hendes mand Tony Genshow Mortensen, drev i mange år ejendomsmæglerkæden Mette Lykken Bolig. I dag er de frakendt retten til at drive mæglervirksomhed
Foto: Scanpix
Privatøkonomi Af
Den kendte ejendomsmægler Mette Lykken og hendes mand Tony Genshow Mortensen er begge blevet frakendt retten til at udøve ejendomsformidling. Derudover skal begge betale en bøde på 250.000 kr. afgøre en kendelse i Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere under erhvervsstyrelsen.

Sagen, der er indbragt for nævnet af Dansk Ejendomsmæglerforening, handler om, at parret har begået underslæb og systematisk undladt at tilbagebetale kunders tilgodehavender. På nuværende tidspunkt er der anmeldt krav for mere end 4,1 mio. kr. mod den forhenværende ejendomsmæglervirksomhed Mette Lykken Bolig, fremgår det af kendelsen.

Mette Lykken Bolig har været under konkursbehandling siden december 2011.

I Dansk Ejendomsmæglerforening er man godt tilfreds med afgørelsen.

"Det, der er foregået i Mette Lykken Bolig, er fuldstændig uacceptabelt over for forbrugerne, derfor er det godt at se, at der bliver slået hårdt ned på den slags adfærd," skriver formand for Dansk Ejendomsmæglerforening Torben Strøm i en pressemeddelelse.

Han oplyser i øvrigt, at de forbrugere, der har eller har haft krav mod Mette Lykken Bolig, er sikrede i kraft af Dansk Ejendomsmæglerforenings forsikring:

"Der er altså ingen forbrugere, der lider noget økonomisk tab i forbindelse med sagerne," siger han.NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder