Kendismægler frakendt retten til at sælge boliger
Mette Lykken og hendes mand Tony Genshow Mortensen, drev i mange år ejendomsmæglerkæden Mette Lykken Bolig. I dag er de frakendt retten til at drive mæglervirksomhed
Foto: Scanpix
Privatøkonomi Af
Den kendte ejendomsmægler Mette Lykken og hendes mand Tony Genshow Mortensen er begge blevet frakendt retten til at udøve ejendomsformidling. Derudover skal begge betale en bøde på 250.000 kr. afgøre en kendelse i Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere under erhvervsstyrelsen.

Sagen, der er indbragt for nævnet af Dansk Ejendomsmæglerforening, handler om, at parret har begået underslæb og systematisk undladt at tilbagebetale kunders tilgodehavender. På nuværende tidspunkt er der anmeldt krav for mere end 4,1 mio. kr. mod den forhenværende ejendomsmæglervirksomhed Mette Lykken Bolig, fremgår det af kendelsen.

Mette Lykken Bolig har været under konkursbehandling siden december 2011.

I Dansk Ejendomsmæglerforening er man godt tilfreds med afgørelsen.

"Det, der er foregået i Mette Lykken Bolig, er fuldstændig uacceptabelt over for forbrugerne, derfor er det godt at se, at der bliver slået hårdt ned på den slags adfærd," skriver formand for Dansk Ejendomsmæglerforening Torben Strøm i en pressemeddelelse.

Han oplyser i øvrigt, at de forbrugere, der har eller har haft krav mod Mette Lykken Bolig, er sikrede i kraft af Dansk Ejendomsmæglerforenings forsikring:

"Der er altså ingen forbrugere, der lider noget økonomisk tab i forbindelse med sagerne," siger han.Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Morgenbriefing: Offentlig forskning giver for dårlige resultater, erhvervslivet frygter strengere lånekrav

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Aktier: Handelshåb tænder for investorvilligheden i Asien

Det sker i dag: A.P. Møller-Mærsk med regnskab

Kraft Heinz sendt i dørken af Goldman Sachs

Trump beder Højesteret forhindre udlevering af skattepapirer

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari