Storinvestor: Køb mineraler og økologisk
Foto: Presse
Privatøkonomi Af
Børsen.dk har presset superinvestor og direktør i investeringsselskabet Rudersdal A/S, Carsten Berger, til at løfte sløret for, hvad han mener, man kan tjene en klækkelig sum på at investere i.

Carsten Berger fortæller, at han tænker langsigtet og normalt lader krystalkuglen guide ham mellem 3 og 10 år frem i tiden, når han skal investere.

I øjeblikket holder han dog særligt øje med to sektorer, som han mener, vil give fortjeneste på lang sigt.

"Den første aktiegruppe, der er værd at holde øje med, er virksomheder inden for varehandel og industri, som vil opleve en forøget publikumstilslutning. Her tænker jeg eksempelvis på transport og fødevaremærker, hvor trenden går i en mere sundhedsmæssig retning. Derfor kan der være god logik i at investere i virksomheder med en økologisk profil eksempelvis," siger Carsten Berger uden dog at ville afsløre, hvilke specifikke virksomheder, man skal holde øje med.

Den anden gruppe, Carsten Berger vurderer, vil være fordelagtig at investere i, er mineraler.

"Vi har set, at Kina har været ude og købe det halve af Afrika, for at være sikre på at kunne dække deres behov for mineraler i fremtiden. Kineserne er generelt meget forudseende, og der ligger europæere og amerikanere langt bagefter. Derfor vurderer jeg, at vi vil opleve knaphed på det område med en stigende værdi til følge," siger Carsten Berger.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år