Storinvestor: Bankaktier er de første, der ryger
Foto: Scanpix / Nanna Kreutzmann
Privatøkonomi Af
Den private storinvestor Carsten Berger forstår godt, hvorfor småbankernes aktier ryger i bund i disse dage.

For selv om billedet på aktiemarkedet efterhånden er vendt fra ned- til optur, vurderer Carsten Berger, at bankaktier er det første, investorerne skiller sig af med i porteføljen.

"Nu hvor markedet er begyndt at vende til det positive, fokuserer folk på, hvor der er potentiale, og så går et naturligt udskillelsesløb i gang. I og med bankerne stadig er usikre kort, er der andre aktier, som det giver mere mening at satse på, hvor man kan fornemme væsentlige stigninger i horisonten," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Selv om mange investorer netop sælger deres bankaktier nærmest som en symbolsk handling for at fjerne usikkerhed, mener Carsten Berger, at flere bankaktier har oplevet uberettigede kursdyk.

Negativ spiral

"Hele finanssektoren er inde i en negativ spiral, og det giver en uheldig afsmitningseffekt, der har givet nogle uberettigede kursfald," siger Carsten Berger.

Han påpeger, at bankaktier netop er usikre, fordi kriserne kan opstå mere pludseligt end i andre virksomheder - og det kan give nogle ganske uventede tab til investorerne.

Selv har storinvestoren investeret mange penge i Forstædernes Bank, men hvorvidt han har vinket farvel til den aktiepost, har han ikke nogen kommentar til.

"Det vil jeg ikke udtale mig om," siger Carsten Berger.

Tirsdag giver Carsten Berger sine aktieråd her på borsen.dk.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år