Zara-ejer sendes til bunds i Europa efter forudsigeligt regnskab

387538_16_9_large_390.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. sep 2019 KL.10:04
Den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet driver tøjkæden Zara, kom ud af første halvår med den højeste omsætning nogensinde.

Salget steg 7 pct. til 12,82 mia. euro i de to første kvartaler af det skæve regnskabsår 2019/20, men det var ikke nok til at imponere investorerne.

De kvitterer onsdag morgen for regnskabet ved at sende Inditex-aktien til bunds i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Aktien falder ved 9.30-tiden 2,8 pct. til 27,80 euro, men har i løbet af morgenen været nede med 4,2 pct., hvilket er det største fald siden marts.

Med til historien hører dog også, at aktien inden børsåbningen onsdag var steget 28 pct. i 2019.

Finanshuset Citi peger i en kommentar på, at den positive salgsudvikling blev udlignet af en svag bruttomargin og et blot lille løft af investeringer.

"Hovedproblemet vil være fokusset på, hvorfor bruttomarginen har været svagere uden store udsving på valutamarkedet og en stærk vækst i like-for-like-salget, og hvorfor der ikke er større gearing på en solid udvikling i like-for-like," skriver analytiker Adam Cochrane i en analyse ifølge Bloomberg News.

Inditex' omsætning var på linje med analytikernes forventning, som ifølge Bloomberg News lød på 12,84 mia. euro.

Også nettoindtjeningen, der var 1,55 mia. euro i de to kvartaler, var på linje med forventningerne, der lød på 1,56 mia. euro.

I regnskabet fastholder Inditex sine forventninger til regnskabsåret om en salgsvækst på 4-6 pct. I første halvdel steg det sammenlignelige salg 5 pct.

/ritzau/FINANS