Valuta: USA-helligdag øger fokus på handelsstrid og britisk valg

390999_16_9_large_353.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. nov 2019 KL. 6:39
Det er igen handelsstriden mellem USA og Kina, der har valutamarkedets opmærksomhed mandag morgen.

Sidste uges optimisme om, at de to lande ville tilbagerulle allerede indført told, er falmet en del i weekendens løb, og dermed er der ikke udsigt til den forventede formildende effekt på den globale vækst, der fortsat lider under handelskrigen.

Torsdagens jublen over en eventuel afslutning på striden blev sent fredag skudt ned af den amerikanske præsident, Donald Trump, der afviste oplysningerne uden dog af udelukke en aftale fuldstændigt.

"Han har ladet døren stå åben for visse toldtilbageførsler. Markedet er fast besluttet på ideen om, at der bestemt er udsigt til, at et eller andet vil blive gjort," siger seniorstrateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

Selv om fredagens meldinger om handelskrigen lagde en dæmper på håbet om en snarlig løsning, solgte investorerne stadig ud af de amerikanske obligationer og sendte de amerikanske renter op.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 1,94 pct., hvilket støtter dollar.

Mandag handles de amerikanske T-bonds ikke i Tokyo, da obligationsmarkedet i USA er lukket for Veteran's Day.

"Hele Verden ønsker at være lang i risiko og kort i volatilitet op til et forestående møde mellem Trump og Kinas præsident, Xi, men spørgsmålet er, om de får deres ønske opfyldt. Hvis det ender med en aftale, får vi så taktisk set et klassisk "køb på rygter, sælg på fakta"-scenarie? Jeg ser det som en væsentlig risiko," siger markedsstrateg Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne ifølge Reuters.

PARLAMENTSVALG PÅVIRKER PUND

Mens en afklaring af den amerikansk-kinesiske handelsudvikling afventes, kan de finansielle markeder skæve mod Storbritanniens kommende parlamentsvalg.

"Den seneste meningsmåling viser, at det konservative partis føring øges. Hvis den tendens fortsætter, vil pund kunne styrkes på kort sigt," vurderer analytiker Jos Capurso fra Commonwealth Bank of Australia i et notat mandag ifølge Reuters.

Pund koster mandag morgen 1,279 dollar mod 1,2795 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,1025 dollar mod 1,1020 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster mandag morgen 109,05 yen mod 109,20 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS