Valuta: Sterling svækkes yderligere på Johnson-effekten

384894_16_9_large_893.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
23. jul 2019 KL. 6:40
Britiske pund er presset i defensiven tirsdag, hvor investorernes bekymring over udsigten til at Boris Johnson, der står til at overtage posten som Storbritanniens næste premierminister, vil udløse et "hårdt brexit" fra EU.

En skilsmisse uden en aftale betragtes i vid udstrækning at udgøre en massiv risiko for den britiske økonomi og medføre recession, hvis en sådan ikke allerede er indtruffet.

"Johnson forventes at blive den nye premierminister, så der er en reel chance for et hårdt brexit. På kort sigt kan yderligere svækkelse af pund vise sig begrænset, fordi der allerede er opbygget store sterling-negative positioner. På mellemlang sigt vil stemningen for sterling fortsat være blød," siger valutachef Takuya Kanda fra Gaitame.Com Research Institute i Tokyo ifølge Reuters.

Sterling er faldet yderligere 3,5 pct. i forhold til dollar over de sidste tre måneder, på grund af usikkerhed om hvordan Storbritannien vil forlade EU.

Det konservative parti offentliggør resultatet af partiledervalget senere tirsdag, og vinderen vil efterfølgende overtage premierministerposten efter Theresa May onsdag.

En opgørelse over hedgefondenes positioner viser, at de har øget satsningen på en pundsvækkelse til det højeste i ti måneder ifølge data fra Commodity Futures Trading Commission.

Svækkelsen af pund rammer også den fælleseuropæiske euro, der samtidig ligger under for voksende forventninger til, at Den Europæiske Centralbanks chef, Mario Draghi, vil signalisere en rentenedsættelse i september for at holde inflationsforventningerne på rette spor på det pengepolitiske møde torsdag i denne uge.

Mens pund og euro er i knæ, styrkes dollar samtidig af let stigende renter samt en vis flugt mod sikkerhed på grund af den geopolitiske usikkerhed omkring udviklingen i Hormuzstrædet.

Pund koster tirsdag morgen 1,2470 dollar mod 1,2500 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1200 dollar mod 1,1220 dollar mandag, mens dollar står i 108,00 yen per dollar mod 107,95 yen mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS