Valuta: Positive vinde inden kinesisk-amerikansk aftale-underskrivelse

394119_16_9_large_706.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. jan 2020 KL. 6:42

Der hersker en vis positivitet over de finansielle markeder mandag morgen, hvor investorerne ser frem mod underskrivelsen af fase et-handelsaftalen mellem USA og Kina senere på ugen.

Omsætningen er dog begrænset, da de japanske investorer og handlere ikke deltager i løjerne, idet de japanske finansielle markeder er helligdagslukkede.

I weekendens løb forlød det fra amerikansk side, at oversættelsen ikke har givet anledning til ændringer i aftaleteksten, hvilket tages som et positivt tegn i investorkredse.

Handelsaftalen skal underskrives i Det Hvide Hus onsdag, og selvom forhandlingerne om en fase to-pakke sandsynligvis vil trække ud, er håbet, at den indledende aftale vil være begyndelsen på afslutningen af den 18 måneder lange handelskonflikt, og dermed begyndelse på en genoplivning af den globale vækst.

"Begge parter bør komme med en masse positive overskrifter omkring aftalen og give positive indikationer om udsigterne. De mere vanskelige handelsspørgsmål kan vente til senere. Jeg tror, at stemningen vil være meget positiv i denne uge," siger valutaanalytiker Sean Callow fra Westpac i Sydnet til Reuters.

De positive forhåbninger har sendt både den kinesiske offshore og onshore yuan under 6,90 yuan per dollar mandag morgen, hvilket er stærkeste niveau for de to kinesiske parallel-valutaer siden juli sidste år.

STERLING PRESSES LIDT AF RENTESNAK

Pund sterling svækkes en anelse grundet øgede forventninger om en rentenedsættelse fra Bank of England, efter at centralbankens pengepolitiske komitemedlem Gertjan Vlieghe i en artikel i Financial Times udelukker forventninger om en "forestående og betydelig forbedring" af vækstdataene.

Samtidig oplyser Gertjan Vlieghe, at han vil stemme for et rentenedsættelse senere på måneden.

"Spørgsmålet er, om det er tomme trusler designet til at begrænse en styrkelse af pund, eller om de vil de virkelig prøve at følge op på det," siger økonom Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne.

Futuresmarkedets peger på overvægt af balance, idet der kun er indregnet en 25 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse.

Pund koster mandag morgen 1,3035 dollar mod 1,3055 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,1130 dollar mod 1,1010 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster mandag morgen 109,60 yen mod 109,55 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS