USA: Nervøst marked lander lidt gråmeleret

355392_16_9_large_408.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
07. dec 2017 KL. 6:34

Stort set hele onsdagen lå de tre toneangivende aktieindeks i USA til et lille plus.

Men optimismen holdt ikke hele vejen rundt.

Da handelen lukkede klokken 22.00 dansk tid, havde det brede S&P 500-indeks sat 0,01 pct. til, ligesom også Dow Jones lukkede i minus på 0,16 pct.

Til gengæld kunne det mere teknologitunge Nasdaq-indeks præstere et plus på 0,21 pct. 

Ifølge Bloomberg var det bl.a. et større udsalg på de asiatiske børser, der i løbet af onsdagen tegnede et billede af et lidt nervøst aktiemarked i USA.

Et billede, hvor softwareaktierne igen vandt lidt terræn, mens aktier i energisektoren faldt, efter at prisen på råolie droppede ned imod de 56 dollar pr. tønde.

Og det gjorde den, efter at nye data har vist at benzinlagrene vokser.

Endomondo-ejer ligger skidt til

Mens det overordnede billede altså onsdag aften ligner en slags status quo, så gør Bloomberg opmærksom på, at en del af de mest uheldige på Wall Street i 2016 er godt på vej til at gentage kunststykket i år.

Konkret nævner man Under Armour, der er leverandør af sportsudstyr og herhjemme er bedst kendt for opkøbet af den populære, danske trænings-app Endomondo.

Under Armours C-aktie er nede med 54 pct. i år. Og ifølge Bloomberg tyder alt på, at virksomheden i en tid fremover fortsat vil stå som en af de største tabere - og denne gang blandt topscorerne, hvis man kan sige det sådan.

I dette tvivlsomme felt er virksomheden i øvrigt i selskab med bl.a. Tripadvisor, der er kendt af de fleste med hang til at rejse.