USA: Megahandel i Hollywood giver rekord til Nasdaq

null

364302_16_9_large_697.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
14. jun 2018 KL.22:02
De to amerikanske indeks Nasdaq og S&P500 steg for fjerde gang på fem dag efter at række store handler inden for medier og teknologi-aktier. Det skabte aktivitet og  Nasdaq røg endda op i sit højeste niveau nogensinde.

Onsdag godkendte en dommer handlen mellem AT&T og Time Warner. En dag efter kom Comcast så med en bud på 65 mia. dollar for flere af Twenty Century Fox' afdelinger. Et bud på at kunne matche rivalen Disney styrke.

Resultatet var, at Nasdaq steg med 0,85 pct. og sluttede på kurs 7761. Det var særlig  Facebook, Netflix og Google moderselskabet Alphabet, der løftede indekset. 
S&P500 steg 0,25 pct.
Dow Jones lå relativt fladt med en fald på 0,09 pct.

Dagen var i øvrigt præget af den meldinger som centralbanker i både USA og Europa er kommet med. Onsdag annoncerde den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at de amerikanske renter sandsynligvis vil blive hævet fire gange i løbet af 2018. Tidligere var udmeldingen tre.

Torsdag sagde ECB-chefen Mario Draghi, at de 19 eurolandes fælles centralbank vil ophøre med hvad, der er kaldt Europas største pengepolitiker eksperiment, det såkaldte Quantitative Easing, QE, eller kvantitative lempelser. Opkøb af især statsobligationer siden marts, 2015 for nu over 2550 mia. euro.
Eksperimentet slutter ved udgangen af året.

Efter et todages møde i Den Japanske Centralbank forventes det, at centralbanken vil komme med en udmelding om fremtiden for den japanske rentepolitik. Der har været særlig fokus på udviklingen af den japanske inflation, som i april faldt ned på 0,7 pct., hvilket er under det mål på 2 pct., som centralbanken har sat sig. Japan har kæmpet med deflation, kaldet “den japanske syge”. 

I Europa steg Stoxx Europe 600 med 1,2 pct. oven på meldingerne fra Den Europæiske Centralbank.