USA: Aktierne sætter kurs mod nye rekorder

294801_16_9_large_56.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. nov 2014 KL.15:17

De amerikanske investorer kan sende en venlig tanke over Atlanterhavet og videre mod øst, når de åbner deres handelsterminaler fredag morgen.

Der er nemlig udsigt til nye rekorder for aktierne, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, har understreget, at inflationen skal i vejret "hurtigst muligt", mens Kina har sænket sin toneangivende rente for første gang siden juli 2012.

Futures i de tre ledende indeks, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq, indikerer stigninger på knap 1 pct., vel at mærke efter at både Dow Jones og S&P 500 satte rekord torsdag, mens Nasdaq-indekset lukkede i 4707,9, hvilket ikke er set siden de glade it-boble-dage i år 2000.

Selskabsmæssigt kan internethandelgiganten Alibaba komme i fokus, efter at selskabet for første gang har udstedt obligationer på det amerikanske marked. Ifølge CNN Money var der stor efterspørgsel efter papirerne, da der ifølge mediets oplysninger var bud for 55 mia. dollar. Alibaba hentede dog "kun" 8 mia. dollar.

Den kinesiske internethandelsplatform blev noteret i USA i september i den største børsintroduktion nogensinde. I formarkedet indikeres Alibaba at stige omkring 2 pct.

Auktionshuset Sotheby's har meddelt, at det leder efter en ny topchef. Den nuværende, William Ruprecht, har siddet på posten siden 2000 og fortsætter i selskabet, indtil hans efterfølger er fundet. Aktien stiger 8 pct. i formarkedet.

Computerspilforhandleren Gamestop har præsenteret sit regnskab for tredje kvartal, der skuffede med et overskud pr. aktie på 57 cent, hvor der var ventet 61 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Samtidig sænker selskabet sine forventninger til hele årets overskud, og aktien dykker 9 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS