USA: Aktier i rødt efter rutsjebanetur

355339_16_9_large_82.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. dec 2017 KL.22:24

De er nede. De er oppe. Og de er nede igen...

For anden dag i træk tog de amerikanske aktier sig tirsdag noget af en rutsjebanetur, der endte med, at de fleste havde mistet højde, da handelen sluttede klokken 22.00 dansk tid.

Undervejs kunne man desuden konstatere, at dollaren steg, mens metaller til industrielt brug faldt.

Tidligere på dagen var stemningen på aktiemarkedet ellers ganske positiv. Men det endte altså i rødt for  alle de tre toneangivende indeks.

Det brede S&P 500 lukkede i minus 0,37 pct, mens Dow Jones og det mere teknologitunge Nasdaq noterede minusser på henholdsvis 0,45 og 0,19 pct.

Ifølge Bloomberg var årsagen til det lidt nervøse marked igen primært den uvished, der trods alt stadig er forbundet med planerne om at reducere størrelsen på virksomhedsbeskatningen i USA.

Som sædvanlig var der også større udsving fra virksomhed til virksomhed.

Blandt dagens positive overraskelser kan nævnes flere teknologiselskaber som f.eks. Western Digital, der producerer harddiske og dagen igennem lå i det grønne felt med en stigning i aktiekursen på et par procent.

Lidt bedre lå Electronic Arts, der har hjemme i Californien og producerer computerspil til diverse platforme.

Og det samme gjaldt det digitale auktionshus Ebay.  

I den nedre ende af spektret kunne man i løbet af tirsdagen se energiselskabet Edison International stå til at få en god halv snes pct. barberet af sin aktiekurs.

Og i det røde felt lå også legetøjsproducenten Mattel - der ikke mindst er kendt for Barbie dukken - samt kendte navne som Ralph Lauren og Harley Davidson.