USA: Årets sidste handelsdag indledes med små minusser

Penge
Eksklusivt for kunder
30. dec 2016 KL.15:51

De amerikanske aktier har indledt årets sidste handelsdag i 2016 med negative fortegn.

Dow Jones indekset, der er steget knap 14 pct. siden årets start, ligger 0,04 pct. lavere i 19.812,82. Dermed tyder det ikke på, at det vil lykkes indekset at lukke over 20.000 i år.

"Uden et mirakel ser det ikke ud til, at indeks 20.000 bliver indfriet. Tiden vil vise, om Trump-euforien fortsætter, eller om vi får en korrektion efter årsskiftet," siger Chris Beauchamp, der er markedsanalytiker i IG til Marketwatch.com.

Den 20. december ramte Dow Jones sit højeste indeksniveau nogensinde på 19.988.

S&P 500-indekset, der samlet er steget med 10 pct. i år, falder kort efter markedsåbning med 0,1 pct. og et tilsvarende fald kan ses for Nasdaq-indekset, efter at det i år er steget med 8,5 pct.

På selskabssiden er det amerikanske medicinalselskab Mylan i fokus, efter at det har lanceret en generisk udgave af medicinalfirmaet Janssen Pharmaceuticals Concerta-tablet i USA torsdag aften efter amerikansk børslukketid. Tabletten bruges til at stimulere centralnervesystemet.

Mylan stiger 2,2 pct.

Der er også fokus på detailgiganten Wal-Mart, der bliver sagsøgt sammen med Amazon, Jet og andre detailhandlere af den amerikanske rapgruppe Run-DMC for 50 mio. dollar. Rapgruppen anklager detailhandlerne for at have udnyttet gruppens navn uden tilladelse.

Wal-Mart stiger 0,1 pct.

/ritzau/FINANS