UBS skyder vildt - spår tre amerikanske rentesænkninger i 2020

394254_16_9_large_394.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
15. jan 2020 KL. 6:01

Den schweiziske investeringsbank UBS har mandag lagt et vildt bud for dagen med en spådom om tre mulige rentesænkninger fra den amerikanske centralbanks side i 2020.

Buddet står i kontrast til det, de fleste analytikere og økonomer venter, i kontrast til markedets handel med rentefutures, og i kontrast til Federal Reserves egne indikationer.

"Vi tror, opsvinget kommer, men seks måneder fra nu. Det globale perspektiv drives basalt set af det amerikanske perspektiv. Vi tror, skaderne fra tarifferne vil skubbe USA's vækst ned med 0,5 procentpoint i år. Det vil faktisk udløse tre rentesænkninger i år, hvilket er meget langt væk fra konsensus, da ingen andre tror det, og når Federal Reserve begynder at skære renten, begynder alle andre også at skære," siger Arend Kapteyn, global chef for økonomisk analyse i UBS, til programmet Street Signs på tv-stationen CNBC.

"Vi er noget nervøse omkring prognosen, men det, som giver os en smule selvtillid, er, når man kigger på dataene fra fjerde kvartal, for så ser det uventet meget ud som det, der skete i fjerde kvartal året før. I fjerde kvartal året før faldt datatene ud over en skrænt."

Den bombastiske rentemelding fra UBS skal sammenlignes med, at centralbankens egne 17 chefer i december, i Federal Reserves kvartalsvise dot-plot-diagram, indikerede en uændret rente i 2020 og sidenhen rentestigninger i 2021 og 2022.

Handelen med fed funds futures indikerer desuden kun en sandsynlighed på 60 pct. for en lavere rente ved udgangen af 2020 - og det med en fordeling på 38 pct. for et enkelt rentehug og 18 pct. for to rentesænkninger.

Fed funds futuren med udløb til december i år ligger samtidig i kurs 98,64, hvilket indikerer en rente til den tid på 1,36 pct. Det er 26,5 basispoint fra midtpunktet af det nuværende interval for fed funds rate i 1,50 til 1,75 pct.