Tysk storbank: Mærsk-aktien er blevet for billig - anbefaler nu "køb"

382958_16_9_large_754.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. jun 2019 KL. 8:27
En kombination af frygt for de globale vækstudsigter og lave fragtrater har siden april været med til at skære tæt på 20 pct. af Mærsk-aktiens værdi. Det har presset aktien ned i en kurs, som ifølge Berenberg er for lav, og det tyske finanshus anbefaler derfor nu et "køb" af aktien mod tidligere "hold".

"Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct.," lyder det i en analyse fra finanshuset.

Ifølge data fra Bloomberg News har Berenberg haft en "hold"-anbefaling af Mærsk-aktien siden 23. marts sidste år. Før det havde finanshuset anbefalingen "sælg", hvilket ligeledes var anbefalingen, da det i slutningen af oktober forrige år indledte dækning af Mærsk.

Baggrunden for den løftede anbefaling er blandt andet, at Berenberg vurderer, at en stor del af risikoen for løftede toldsatser som følge af handelskonflikten mellem USA og Kina efterhånden er indregnet i aktiekursen, efter at tvisten har stået på i mere end et år.

"Der er sågar et par tegn på, at tingene ikke forringes yderligere. Ethvert tegn på, at USA og Kina rykker tættere på en form for løsning, vil være positivt for Mærsk," vurderer det tyske finanshus.

Fragtraterne er derudover ved at stramme op på vej ind i højsæsonen, ligesom at billigere brændstof - kombineret med forbedret bunker-effektivitet - kan betyde, at de totale brændstofudgifter kan falde mere end ventet i de kommende kvartaler.

"Det understøtter indtjeningen resten af året og øger chancen for, at forventningen til årets driftsresultat (EBITDA) kan blive opjusteret i andet halvår. Vi har løftet vores forventning til helårets EBITDA-resultat til 5,7 mia. dollar fra 5,4 mia. dollar mod markedskonsensus på 5,5 mia. dollar," skriver Berenberg.

Berenberg havde tidligere et kursmål på 8400 kr. for Mærsk-aktien, der onsdag lukkede 1,7 pct. lavere i 7190 kr. Siden 1. april har B-aktien mistet 17,9 pct. af sin værdi.

/ritzau/FINANS