Tøjmilliardær vil afnotere IC Group til august

384142_16_9_large_999.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. jul 2019 KL.12:40
Tøj-milliardæren Niels Martinsen vil allerede afnotere tøjkoncernen IC Group til august, efter han i onsdags opnåede kontrol med ejerskabet af over 90 pct. af aktierne i selskabet. 

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse. 

"På den baggrund (at Friheden Invest ejer 91,18 pct. af aktierne i IC Group, red.) har Friheden Invest besluttet at udøve sine rettigheder i henhold til selskabslovens §§ 70-72 til at gennemføre en tvangsindløsning af de resterende aktier i IC Group tilhørende de tilbageværende minoritetsaktionærer. De tilbageværende minoritetsaktionærer anmodes derfor om at overføre deres aktier i IC Group til Friheden Invest inden for en 4-ugers periode, der udløber den 2. august 2019 kl. 23:59" 

Når tvangsindløsningen er gennemført, er planen altså at afnotere IC Group, der har en markedsværdi på lige under 600 mio. kr.

"Med henvisning til selskabsmeddelelsen af 5. juli 2019 fra Friheden Invest A/S ("Friheden Invest") om tvangsindløsning af de resterende minoritetsaktionærer i IC Group A/S ("IC Group"), hvorefter Friheden Invest vil eje samtlige aktier i IC Group, har IC Groups bestyrelse i dag besluttet at ansøge Nasdaq Copenhagen A/S om, at aktierne i IC Group slettes fra handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S," skriver IC Group i en selskabsmeddelelse og fortsætter: 

"Såfremt ansøgningen imødekommes, forventes den sidste handelsdag for aktierne i IC Group at være den 2. august 2019." 

Børsnotering er fyldt med bureaukrati

Onsdag forklarede Niels Martinsen til Børsen, at der er for meget bureaukrati og for mange omkostninger forbundet med at være børsnoteret. Derudover tager det for meget fokus fra driften af selskabet, og derfor vil han gerne fokusere på at videreudvikle IC Groups to mærker, Tiger Of Sweden og By Malene Birger udenfor børsmarkedet. 

"Jeg havde oprindeligt ikke ventet, at vi kunne få så mange aktionærer til at sælge deres aktier, men det letter lidt på skuldrene, at vi nu er kommet så langt, at vi indløser de resterende aktionærer og gennemfører en afnotering af selskabet. Jeg er ikke meget til alt det formelle og bureaukratiske," siger Niels Martinsen - og tilføjer: "Det bliver rart, når vi fremtidig kan ordne tingene over en kop kaffe uden at skulle tænke på at udsende fondsbørsmeddelelser."

Niels Martinsen selv anslår, at IC Group årligt har brugt 5-10 mio. kr. på at være børsnoteret og løbende have brug for advokater, revisorer osv. i den forbindelse.

Selv om det er mange penge, så er det ikke den afgørende grund til afnotering for Niels Martinsen. Det er derimod den defokusering fra det vigtigste, selskabets drift, som det medfører at være børsnoteret og konstant skulle tænke på, om der skal indsendes en fondsbørsmeddelelse om det ene eller andet.

"Vi kunne godt have levet med fortsat at være børsnoteret, men det bliver rart at få gennemført afnoteringen, som rådgiverne siger tager omkring fire uger. Og rart ikke hele tiden at skulle spørge rådgivere for at være sikker på, man ikke gør noget forkert," forklarede han onsdag.