Thailandske og malaysiske aktier falder: Er dykket 20 pct siden rekorden i 2018

396590_16_9_large_430.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. feb 2020 KL.11:39

Udbruddet af coronavirus har forstærket en nedtur på det thailandske aktiemarked, der indleder ugen med et minus på 4 pct. og dermed er faldet sammenlagt over 20 pct., siden det toneangivende SET-indeks satte rekord i januar 2018. Også i Malaysia er aktiemarkedet mandag nået et fald på over 20 pct. fra sin top i april samme år.

Det rapporterer Bloomberg News.

Netop et fald på 20 pct. fra toppen er den sædvanlige definition på et "bear market" eller "bjørnemarked", der er karakteriseret ved, at kurserne generelt er for nedadgående som nakken på en gående bjørn.

I Thailand har der ifølge den seneste situationsrapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, været 35 tilfælde af coronavirus.

Regeringen venter, at den økonomiske vækst vil aftage til ned mod 1,5 pct. i år - det laveste i seks år - da virusudbruddet blandt andet ventes at ramme turistindustrien.

"Det væsentligste råd er nu at holde kontanter og vente at se," siger Thanomsak Saharatchai, analysechef hos Krungthai Zmico Securities til Bloomberg News.

Ud over det thailandske marked har også det malaysiske aktiemarked mandag nået et fald på over 20 pct. fra den seneste top i april 2018.

Faldet sker ifølge Bloomberg som konsekvens af virusfrygt og politisk usikkerhed.

Landets 94-årige premierminister, Mahathir Mohamad, har overraskende meddelt, at han træder tilbage. Det sker efter politisk uro og beskyldninger om, at Mahathir Mohamad ville løbe fra en aftale om på et tidspunkt at skulle overdrage magten til sin mangeårig rival, 72-årige Anwar Ibrahim.

/ritzau/FINANS