Syngende lussing til Rockwool-aktien - tager dyk på over 13 pct

386528_16_9_large_618.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
23. aug 2019 KL.10:32
Opdateret kl. 10.32 Der er store tæsk til Rockwool-aktien fredag morgen ovenpå selskabets nedjustering af de finansielle forventninger til 2019. 

Således falder aktien med over 13 pct. til kurs 1418 kr. 

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal nedjusterede producenten af stenuld forventningerne til årets omsætning. Den ventes nu at vokse med 2-5 pct. mod tidligere 4-8 pct. 

Rockwool fastholder dog sine forventninger til indtjeningen, hvor selskabet forventer en ebit-margin på 12,8 pct. 

Analytiker havde forventet et markant mindre fald


Hos Sydbank havde man ikke forventet, at det dugfriske regnskab fra Rockwool ville give så mange tæsk til aktien, som det har været tilfældet. 

Forud for fondsbørsens åbning havde analytiker hos Sydbank, Mikkel Emil Jensen ventet et fald på på 2-3 pct. 
"Det er en modvind på visse markeder der gør, at Rockwool ser sig nødsaget til at nedjustere. Jeg vil vurdere, at det vil give et dyk i aktiekursen på 2-3 pct. Måske lidt mere som konsekvens af en øget bekymring for den økonomiske vækst i verden generelt m.v.," lød det fra Mikkel Emil Jensen kort før markedets åbning.

Samlet omsatte Rockwool i andet kvartal for 695 mio. euro mod 667 mio. euro i det sammenlignelige kvartal året forinden. Analytikernes forudsigelser lå forud for regnskabet på gennemsnitligt 711 mio. euro.Halveret siden toppen


Med fredagens massive kursfald er Rockwool-aktiens værdi blevet halveret, siden den ramte toppen for et år siden. 

I 2018 oplevede aktien et stort kursridt, der kulminerede, da den i midten af september toppede i kurs 2840 kr. 

Siden da er kursen dog punkteret, og værdien af Rockwool-aktien er her knap et år senere mere end halveret og skifter nu hænder for 1418 kr. 
Aktie: Rockwool International B