Sydbank-aktie i stort kurshop efter rygte om fusionssnak med Spar Nord

388105_16_9_large_606.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. sep 2019 KL. 9:28

Opdateret kl. 09.37 - Sydbank-aktien tager et stort kursspring på over 10 pct. fredag. Årsagen til kurshoppet kan være en historie i Finans om, at Sydbank-toppen har mødtes med Spar Nord for at drøfte muligheden for en fusion mellem de to banker. 

Stigningen betyder, at en Sydbank-aktie nu koster 115 kr. 

Meget overraskende trak både formand Torben Nielsen, næstformand John Lesbo og de to bestyrelsesmedlemmer Jørgen Høholt og Frank Møller Nielsen sig fra Sydbanks bestyrelse tirsdag aften pga. uenigheder om governance og fremtidig strategi. 

Ifølge Finans skulle uenighed efter mødet mellem Sydbank-ledelsen og Spar Nord være årsagen til, at en tredjedel af bestyrelsen trak sig. 

følge Børsens oplysninger handlede striden i Sydbank-bestyrelsen netop bl.a. om den fortsatte strategi, og hvorvidt man skulle fusionere med en større konkurrent i håbet om at rette skuden op igen i Sydbank, der gennem de sidste par år har måtte se både overskud og aktiekurs dale betydeligt.

Her skulle den nu afgåede bestyrelsesformand sammen med næstformanden angiveligt have været fortalere for fusionstanken.

Ifølge Børsens oplysninger ønskede de fire bestyrelsesmedlemmer at drøfte muligheden for en fusion med en større bank, hvor det ikke skulle være Sydbank, der fortsatte.

Derfor skulle spliden være opstået, da der i den anden del af bestyrelsen og hos direktør Karen Frøsig kun var opbakning til den nuværende strategi om, at Sydbank kun skal indgå fusioner, hvor Sydbank er den fortsættende bank.

Ifølge Finans deltog Torben Nielsen sammen Karen Frøsig og fra Spar Nord deltog adm. direktør Lasse Nyby og bestyrelsesformand Kjeld Johannesen i mødet tilbage i August.