Superinvestor: Stor signalværdi i indgreb

Penge
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:10
Den danske superinvestor og mangemillionær Carsten Berger, der sidste år tjente 112 mio. kr. med sit investeringsselskab Rudersdal A/S, betegner centralbankernes økonomiske indgreb som et vigtig signal. Selv handler han ikke mere end normalt i dag.

"Jeg har noteret mig, at man fra diverse finansstyringssteder ønsker, at kreditkrisen skal stoppes. Det viser, at man anser krisen for at være alvorlig for private og virksomheder. For det er dem, der kommer til at betale regningen. Og det vil så ramme den økonomiske vækst," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Han mener, at signalværdien i indgrebet er høj, men er samtidig opmærksom på, at markedet ikke umiddelbart har vurderet signalet positivt.

Ryster ikke på hånden

På trods af uroen i markedet har Carsten Berger ikke på noget tidspunkt tvivlet på de aktier, han har sat nogle af sine mange millioner i.

"Jeg kigger langsigtet med mine investeringer, altså fem og 10 år frem i tiden, så jeg har været uberørt af den her krise. Faktisk kan du sige, at det har været positivt, for så kan jeg købe flere aktier i mine selskaber forholdsvis billigt," siger han.

Carsten Berger vil ikke afsløre, hvilke selskaber han har et godt øje til for tiden. Han nævner dog rederibranchen, hvor der har været meget store udsving på det seneste.

"Fragtraterne er tredoblet den seneste tid, og jeg tror, der er meget stort potentiale i den branche i den kommende tid," siger Carsten Berger til borsen.dk.