Storinvestor: Køb mineraler og økologisk

Penge
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:11
Børsen.dk har presset superinvestor og direktør i investeringsselskabet Rudersdal A/S, Carsten Berger, til at løfte sløret for, hvad han mener, man kan tjene en klækkelig sum på at investere i.

Carsten Berger fortæller, at han tænker langsigtet og normalt lader krystalkuglen guide ham mellem 3 og 10 år frem i tiden, når han skal investere.

I øjeblikket holder han dog særligt øje med to sektorer, som han mener, vil give fortjeneste på lang sigt.

"Den første aktiegruppe, der er værd at holde øje med, er virksomheder inden for varehandel og industri, som vil opleve en forøget publikumstilslutning. Her tænker jeg eksempelvis på transport og fødevaremærker, hvor trenden går i en mere sundhedsmæssig retning. Derfor kan der være god logik i at investere i virksomheder med en økologisk profil eksempelvis," siger Carsten Berger uden dog at ville afsløre, hvilke specifikke virksomheder, man skal holde øje med.

Den anden gruppe, Carsten Berger vurderer, vil være fordelagtig at investere i, er mineraler.

"Vi har set, at Kina har været ude og købe det halve af Afrika, for at være sikre på at kunne dække deres behov for mineraler i fremtiden. Kineserne er generelt meget forudseende, og der ligger europæere og amerikanere langt bagefter. Derfor vurderer jeg, at vi vil opleve knaphed på det område med en stigende værdi til følge," siger Carsten Berger.