Storinvestor: Bankaktier er de første, der ryger

Penge
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:11
Den private storinvestor Carsten Berger forstår godt, hvorfor småbankernes aktier ryger i bund i disse dage.

For selv om billedet på aktiemarkedet efterhånden er vendt fra ned- til optur, vurderer Carsten Berger, at bankaktier er det første, investorerne skiller sig af med i porteføljen.

"Nu hvor markedet er begyndt at vende til det positive, fokuserer folk på, hvor der er potentiale, og så går et naturligt udskillelsesløb i gang. I og med bankerne stadig er usikre kort, er der andre aktier, som det giver mere mening at satse på, hvor man kan fornemme væsentlige stigninger i horisonten," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Selv om mange investorer netop sælger deres bankaktier nærmest som en symbolsk handling for at fjerne usikkerhed, mener Carsten Berger, at flere bankaktier har oplevet uberettigede kursdyk.

Negativ spiral

"Hele finanssektoren er inde i en negativ spiral, og det giver en uheldig afsmitningseffekt, der har givet nogle uberettigede kursfald," siger Carsten Berger.

Han påpeger, at bankaktier netop er usikre, fordi kriserne kan opstå mere pludseligt end i andre virksomheder - og det kan give nogle ganske uventede tab til investorerne.

Selv har storinvestoren investeret mange penge i Forstædernes Bank, men hvorvidt han har vinket farvel til den aktiepost, har han ikke nogen kommentar til.

"Det vil jeg ikke udtale mig om," siger Carsten Berger.

Tirsdag giver Carsten Berger sine aktieråd her på borsen.dk.