Store kursfald i Asien fortsætter: "Som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår"

null

370959_16_9_large_735.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
23. okt 2018 KL. 8:35
Det er verdenspolitiske spørgsmål og usikkerheder, der tirsdag morgen giver røde tal på de asiatiske aktiemarkeder. 

Og det er brede fald på de asiatiske aktiemarkeder. Det japanske Nikkei-indeks falder 2,67 pct., Shanghai falder med 1,46 pct. og Hong Kong dykker 3 pct. 

"Der er for mange regioner med politiske og økonomiske usikkerheder. Det betyder, at mange investorer ikke ved, hvad de skal forholde sig til i fremtiden og markedet har svært ved at finde en retning," siger Amy Zhuang, chefanalytiker i Nordea Asien, til Børsen Play.

Globale usikkerheder

Nogle af de usikkerheder i den politiske verden, chefanalytikeren referer til, er handelskrigen mellem USA og Kina, midtvejsvalget i USA, som nærmer sig, Brexit, den italienske budgetkrise, og den seneste konflikt mellem USA og Saudi Arabien, efter en journalist blev dræbt.

Usikkerheder, der også ifølge Morten Hassing Povlsen, Rente- og valutastrateg i Jyske Bank, får betydning for markederne. 

"De geopolitiske temaer ventes fortsat at præge markederne mindst indtil midtvejsvalget i USA
om to uger," skriver Morten Hassing Povlsen i Jyske Bank Morgennyt. 

Hvor rente- og valutastrategen også refererer til, at de europæiske og amerikanske aktieindeks faldt mandag trukket ned af Finans og Energi, da olieprisen nærmerede sig laveste niveau i en måned.

Usikkerheden fortsætter


Ifølge Amy Zhuang er de store politiske spørgsmål ikke nogle, der bliver afklaret foreløbig, og de kan derfor sætte spor i længere tid.  

"Der er en god chance for, at aktiefaldene fortsætter. Selvfølgelig kan vi få nogle gode nyheder, for eksempel gode regnskaber fra USA eller Europa eller gode nøgletal, der viser, at handelskrigen ikke har katastrofale effekter endnu," siger Amy Zhuang og fortsætter: 

"Men som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår. Så selv hvis vi får lidt gode nyheder, vil det sandsynligvis ikke være med til at drive markedet op i længere tid."