Storbank sænker kursmål for Pandora: Valutamodvind truer

350370_16_9_large_557.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
31. aug 2017 KL.12:47
En regnskabmæssig teknikalitet i størrelsesordenen 200 mio. kr. redede Pandoras driftsresultat før afskrivninger (ebitda) fra at dykke med tocifrede vækstrater i andet kvartal.

Det har finanshuset Citi regnet sig frem til. I stedet missede Pandora "kun" Citis estimat for ebitda med 7 pct., og ligesom en række andre analytikere ville Citi gerne have haft klarhed over både det nyt retursystem for forhandlerne og de overraskende 200 mio. kr., der pyntede på driftresultatet, samt de stigende driftsomkostninger i forbindelse med administration og salg, der påvirkede driftsresultatet negativt i kvartalet, lyder det i et nyt notat.

Citi sænker nu sit kursmål for Pandora til 945 kr. fra 980 kr. Citi skærer også i sine estimater til både salg og driftsresultat (ebitda) med hhv. 2 pct. og 4 pct i 2017 og 3 pct. i 2018.
Det skyldes overvejende tre ting: Større valutamodvind end tidligere ventet. Yderligere pres på bruttomarginen i andet halvår fra valuta og et ugunstigt produktmiks. Og endeligt forventninger om fortsat vækst i it-relaterede administrationsudgifter.

Anbefaler fortsat køb

I år er Pandora-aktien faldet omkring 30 pct., mens sammenlignelige aktier i luksuskategorien i gennemsnit er steget 21 pct., og Citi fastholder sin købsanbefaling af aktien.

Tidligere på måneden fik en beskeden omsætning i andet kvartal i forhold til et relativt let sammenligningsgrundlag Carnegies analytiker Lars Topholm til at skære 20 kr. af kursmålet til 800 kr.

Pandora faldt på regnskabsdagen 14 pct. til kurs 649,5 til stor overraskelse for bestyrelsesformand Peder Tuborgh.

"Der skal løbes stærkt i andet halvår for at nå guidance, men det plejer vi at gøre, og i lighed med tidligere henter vi en betydelig del af vores omsætning i årets sidste kvartal. Jeg har tiltro til, at vi når i mål med den plan, vi har lagt for helåret," skrev Peder Tuborgh i den forbindelse i et skriftligt svar til Børsen.

Efterfølgende roste Nordeas analytiker Hans Gregersen ledelsens præsentation på sit roadshow.

"Alt i alt er det vores opfattelse, at vejledningen i 2017 forbliver solid og velbegrundet," skrev Hans Gregersen i et notat 9. august.

I alt har 15 analytikere en købsanbefaling på aktien, to anbefaler at holde på sine aktier og en enkelt analytiker anbefaler ifølge Bloomberg at sælge aktien.

Torsdag er den steget lige over 1 pct. til kurs 656.