Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

387691_16_9_large_110.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
15. sep 2019 KL.16:00
Stor rift om Glunz & Jensen-aktien har fået aktien til at brage i vejret, men storaktionærer er tavse om planerne for selskabet

Flere års ørkenvandring er blevet erstattet af en sand kursfest for Glunz & Jensen, som producerer udstyr til den grafiske industri.

Small cap-aktien er steget mere end 47 pct. alene i løbet af den seneste måned, men bag aktiens himmelflugt gemmer sig også et kursmysterie.

Aktiefesten er især blevet stablet på benene af den tavse tyske storaktionær, det familieejede Heliograph Holding, som er en af verdens største grafiske industrikoncerner.

Siden 2015 og frem til august 2019 har de tyske investorer øget sin ejerandel i Glunz & Jensen fra 10 pct. til 38 pct. Og alene i september har de sikret sig yderligere 7 pct. af aktierne, så de nu ejer 45 pct. af det fynske selskab.

Børsen har forsøgt at få en kommentar fra Heliograph Holding, om deres planer for ejerandelen i Glunz & Jensen, men de afviser at udtale sig og henviser i stedet til Glunz & Jensens bestyrelsesformand, Flemming N. Enevoldsen.

“Den del har jeg ingen kommentarer til,” lyder det fra bestyrelsesformanden, som blot kan forholde sig til den besked, Heliograph gav til aktionærerne tilbage i april.

Dengang var den tyske koncern kravlet op over en ejerandel på 33,33 pct. af Glunz & Jensen, hvilket betød de skulle fremsætte et pligtmæssigt købstilbud.

I tilbudsdokumentet fremgår det, at: “Tilbudsgiver har for nuværende ikke til hensigt at blive eneaktionær i Glunz & Jensen eller at afnotere selskabet.”

Og det er, hvad Flemming N. Enevoldsen har noteret sig.

“Der er ikke kommet noget nyt frem siden da,” lyder det fra ham.

Vækker undren

Tavsheden vækker undren hos Michael Hove, der driver MH Investment, der spotter og investerer i undervurderede selskaber.

Han har siddet med i bestyrelsen i Glunz og Jensen fra 2016 og frem til juni i år, hvor hans fokus var på at gennemføre en turnaround.

“Jeg tror ikke, der er nogen, der ved, hvad Heliograph vil. De har i mange år har sagt, de ikke ønsker at købe selskabet, men alligevel bliver de ved med at købe aktier op. Det er en meget mærkelig modsætning,” siger Michael Hove, som sad på 6 pct. af aktieandelen i Glunz & Jensen indtil i forrige uge, hvor han solgte alle sine aktier.

“Vi havde gennemført en succesfuld turnaround, så missionen var færdig for mig. Jeg havde været med til at forløse det kurspotentiale, jeg så, og derfor solgte jeg mine aktier i sidste uge,” siger Michael Hove.

Det er ikke kun Heliograph Holding, som har købt op i Glunz & Jensen den seneste tid. Også det danske børsnoterede investeringsselskab Strategic Investments har set sig lun på small cap-aktien.

I starten af juni sad investeringsselskabet på 6,61 pct. af aktierne i Glunz & Jensen, men frem til begyndelsen af september har de øget sin ejerandel til 15,4 pct. af aktierne, mens en tredje storaktionær i form af Klaus Zwisler forrige søndag indrapporterede til Finanstilsynet, at han også er storaktionær, efter han har købt 6,65 pct. af aktierne.

Børsen har været i kontakt med både Klaus Zwisler og Strategic Investments adm. direktør, Jens Black, men ingen ønsker at udtale sig.

Jens Black satte for halvanden uge siden ord på Glunz & Jensen-aktien, da han til Ritzau Finans udtalte, at: “Vi synes stadigvæk, at det er en interessant case, og vi mener ikke, at de rigtige værdier er kommet frem i aktiekursen. Man kan selvfølgelig sige, at nu er den steget rigtigt meget. Men det er jo kun positivt for os, når vi sidder som storaktionær,” lød det dengang fra Jens Black, som også påpegede, at Glunz & Jensen har en ejendomsportefølje, der ser interessant ud.
Han forklarer til Børsen, at han ikke har yderligere at tilføje.

Tavsheden fra storinvestorerne vækker ikke undren hos Jens Løgstrup, der er chefstrateg i PP Capital og har fulgt udviklingen i Glunz & Jensen.

“Når der sker sådanne ting, vil ingen typisk have lyst til at fortælle, hvilke tanker de gør sig. Lægger de kortene på bordet, kan det svække positionen i forhold til at foretage gode køb,” siger han og forudser, at flere køb er på vej fra Heliographs side.

Synergier i sigte

“Der er ingen tvivl om, de ser nogle muligheder. Er man til stede i branchen, og kan man lave gode synergier ved at gå sammen med Glunz og Jensen, kan det forsvare en højere kurs, så vi må gætte på, at Heliograph kan se nogle mulige synergier ved en sammenlægning, og at de som minimum vil have 50 pct. af aktierne,” siger Jens Løgstrup.

Glunz & Jensen fik 1. september en ny topchef i form af Martin Overgaard Hansen. Bestyrelsesformand Flemming N. Enevoldsen oplyser, at man hos Glunz & Jensen vil tage hul på at udarbejde en ny strategiplan, men han afviser, at det er på tegnebrættet, at der skal skabes synergier mellem Glunz & Jensen og Heliograph Holding.

“Hvis der skal skabes synergier i forhold til Heliograph, bliver det på rent kommercielle vilkår. Vi er ikke en del af Heliograph-koncernen, derfor ligger det ikke i tankerne,” siger Flemming Enevoldsen.

Glunz & Jensen har en markedsværdi på 148,4 mio. kr., og de forventer at levere et ebidta på 25 mio. kr. i dette regnskabsår.
kaoh@borsen.dk