Rivals regnskab afmonterer en del frygt for FLSmidths 2018

375567_16_9_large_21.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. jan 2019 KL.16:23

Konkurrenten Sandviks fremgang i 2018 er første indikation på, at aktiemarkedet har reageret for kraftigt på frygten for en økonomisk afmatning og handelskrigens effekter, vurderer flere analytikere forud for FLSmidths årsregnskab.

Økonomisk afmatning og handelskrig er grus i maskineriet for den danske ingeniørvirksomhed FLSmidth, der er stærkt eksponeret over for råvaremarkedet i specielt Kina, der ikke bare oplever en historisk svag vækst, men som også er i handelskrig med USA.

Derfor er alle følehornene ude, når der kommer godt eller skidt nyt om FLSmidths konkurrenter, som det skete mandag, hvor svenske Sandvirk meldte om en ordreindgang i minedivisionen og omsætningsfremgang på 15 pct.

“FLSmidth og hele sektoren er faldet noget tilbage i fjerde kvartal af 2018 på baggrund af makroøkonomisk usikkerhed, men spørgsmålet er, hvor meget substans der er i det,” siger Klaus Kehl, chefanalytiker i Nykredit.

Ordreindgang som indikator

Aktien har været igennem et horribelt halvår med et kurstab på ca. 36 pct. fra juni til udgangen af 2018, men ifølge Klaus Kehl ser tingene ikke helt så slemme ud, som aktiekursen indikerer.

“Både Sandviks og FLSmidths aktiekurser er faldet tilbage pga. frygten for effekterne fra bl.a. handelskrigen, og så må man som udgangspunkt forvente, at Sandviks ordreindgang vil være negativt påvirket, men det er den jo ikke. Det er fair nok at have denne frygt, men så skal vi også have noget, der bekræfter den, omvendt får vi noget, der afmonterer den, så er det svært at sige, det er ved at brænde sammen for FLSmidth,” siger Klaus Kehl.

Når FLSmidth selv lander sit regnskab 31. januar for helåret 2018, skal investorerne holde øje med ordreindgangen, som er den bedste indikator, men man skal også hæfte sig særligt ved selskabets guidance eller forventninger til 2019, lyder det fra både Nykredit, ABG Sundal Collier og Sydbank, der alle deler et positivt syn på aktien i form af en købsanbefaling.

Det er dog kun Nykredit, der konkret peger på et niveau.

“Markedet vil være tilfreds med en flad ordeindgang i fjerde kvartal og 13 pct. samlet,” siger Klaus Kehl, der stiller sig tilfreds med “en svagt bedre omsætning og overskudsgrad i 2019.”

Skarp organisation og grønt aftryk

Hos ABG Sundal Collier noterer aktiechef Tue Østergaard, at FLSmidth over de seneste år har gjort selskabet klar til næste optur, og at det nu vil afspejle sig.

“Selskabet har haft stort fokus på at gøre virksomheden organisatorisk skarp, og det har den haft held med, så investorerne kan godt være rolige – også efter den positive ordreindgang vi ser hos Sandvik. Det ser ud til, at FLSmidth er på vej frem,” siger han.

Hos Sydbank nævner analytiker Mikkel Emil Jensen, at når FLSmidths kunder leder efter løsninger til at hæve produktionen, effektiviteten og det grønne aftryk, står FLSmidth stærkt.