Råvarer: Mindre justeringer efter lagerstatistik og renteudsigter

340979_16_9_large_821.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
02. mar 2017 KL. 6:40

Råvaremarkederne ligger med mindre fald i oliepriserne torsdag morgen, mens ædelmetallerne fortsat balancerer mellem rentehop og politisk usikkerhed.

Der blev ikke lagt op til ændringer i prissætningen, da den ugentlige statistik fra det amerikanske energiministerium blev offentliggjort onsdag eftermiddag.

De amerikanske lagre af råolie steg 1,5 mio. tønder i den forgangne uge ifølge opgørelsen. Det var stort set som forudset af økonomerne, hvis bud lød på en stigning på 1,6 mio. tønder.

Lagrene af benzin faldt med 0,5 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, blev reduceret med 0,9 mio. tønder.

Der var vantet et fald i benzinlagrene på 1,3 mio. tønder og et fald i destillatlagrene på 0,9 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 56,35 dollar mod 56,45 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,70 dollar mod 53,90 dollar onsdag eftermiddag.

Guld og andre ædelmetaller er klemt mellem udsigterne til højere amerikanske renter på den ene side og en stigende global politisk usikkerhed på den anden.

Og den forholdsvis høje pris på guld holder trods de mange signaler om en forestående renteforhøjelse fra den amerikanske centralbanks side, når Federal Open Market Committee samles om to uger.

En ounce guld står torsdag morgen i 1247 dollar mod 1244 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobberprisen torsdag morgen trukket ned til 6026 dollar per ton fra 6031 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS