Rådgiver jubler over EU-angreb på bankgebyr

253262_16_9_large_278.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
04. mar 2013 KL.11:04
Det er en glædelig nyhed, at EU angriber danske bankers store gebyr på investeringsbeviser, mener uafhængig rådgiver.

”De gebyrer, som danskerne betaler for deres investeringer, er alt for høje,” siger Rune Wagenitz Sørensen, der er partner i det uvildige rådgivningsselskab Miranova, til Børsen.

Læs også: EU til angreb på bank-gebyrer

EU-Kommissionen arbejder i øjeblikket på nye forbrugerbeskyttelsesregler. Bliver reglerne vedtaget, må bankerne ikke længere kalde rådgivningen uafhængig, så længe de tager det såkaldte formidlingsgebyr, hvor man som kunde hvert år afleverer en del af sit afkast til banken.

”Jeg synes, at det er meget nødvendigt, at der kommer det her lovindgreb. Vi er i kontakt med hundredevis af danskere, og de aner ikke, hvad de betaler til bankerne,” siger Rune Wagenitz Sørensen.

Rådgivning er ikke gratis

Rådgiveren mener, at det er vigtigt, at det bliver tydeligt for kunderne, hvor meget de egentlig betaler for investeringsrådgivning og forvaltning.

”Det er selvfølgelig i orden, at der er et gebyr, for rådgivning og forvaltning kan ikke gøres gratis. Men det gælder om at finde et mere naturligt leje, hvor man ikke betaler for noget, der ikke skaber værdi,” siger Rune Wagenitz Sørensen.

På seks år har danske banker tjent 13 mia. kr. på formidlingsgebyret, og Rune Wagenitz Sørensen mener, at investeringslystne danskere bør gå uden om bankerne og i højere grad benytte sig af uafhængige rådgivere. En opfordring, som Forbrugerrådet også er kommet med.