Pfizer har kig på milliardfusion med Mylan - aktien flyver til vejrs med 25 pct i formarkedet og ser ud til at smitte af på Teva

385140_16_9_large_784.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
29. jul 2019 KL.11:32

Medicinalkæmpen Pfizer er langt fremme med planer om at kombinere sin forretning inden for lægemidler, der ikke længere er patentbeskyttet, med kopiselskabet Mylan, rapporterer The Wall Street Journal.

Kilder med indblik i overvejelserne oplyser til avisen, at en fusion kan blive annonceret så tidligt som mandag. Aktien i Mylan stiger over 25 pct. i formarkedet, og markedsværdien af selskabet har dermed kurs mod omkring 12 mia. dollar.

De to medicinalselskaber har drøftet et aktiebytte, hvor aktionærerne i Mylan kommer til at eje lidt mere end 40 pct. af den samlede forretning, mens Pfizers aktionærer får resten, skriver The Wall Street Journal.

Den del af Pfizer, som vil indgå i handlen, er forretningsenheden Upjohn, som solgte for lige over 3 mia. dollar i første kvartal og rummer selskabets modne lægemidler som Viagra og kolesterolsænkeren Lipitor, der begge er gået af patent.

Ifølge avisen er markedet for kopimedicin præget af skærpet konkurrence fra indiske producenter, ligesom amerikanske indkøbsforeninger igennem de senere år har øget presset på sektoren for at sænke priserne.

Modsvaret fra medicinalvirksomhederne kan være større enheder, som kan reducere omkostningerne og styrke indsatsen for at få kopier på markedet af biologiske lægemidler, som hidtil kun i begrænset grad har været af ramt af kopikonkurrence.

Også Pfizer stiger mandag med 1 pct. i det amerikanske formarked.

Desuden ligger verdens største kopiselskab Teva med danske Kåre Schultz ved roret til en gevinst på omkring 10 pct. i det amerikanske formarked.

/ritzau/FINANS