Pandora lagde 4,7 mia kr til markedsværdien oven på Carnegie-notat

389971_16_9_large_867.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
23. okt 2019 KL.17:26
Der var onsdag medvind til Pandora på den københavnske fondsbørs, efter at investeringsbanken Carnegie udsendte en positiv analyse af selskabet.

Aktien steg 16,1 pct., hvilket svarer til, at smykkekoncernens markedsværdi onsdag blev øget med knap 4,7 mia. kr. til 33,6 mia. kr.

Carnegie har lavet en undersøgelse blandt Pandoras butikker, der peger på, at restruktureringsprogrammet og relanceringen af brandet giver bedre momentum.

Det har givet anledning til et løft af anbefalingen af aktien til "hold" fra "sælg", mens der er blevet lagt 50 kr. til det langsigtede kursmål, så det nu er på 275 kr.

- Selv om vi vurderer, at det er for tidligt at gå all in, antyder tilbagemeldingerne, at de nylige produktinitiativer og implementeringen af Programme Now har ført til et bedre momentum på de fleste markeder, der er blevet undersøgt, hvilket retfærdiggør en "vent og se"-strategi, mens turnaround-programmet bliver implementeret, skriver Carnegie i sit notat.

Der er dog også hår i suppen, påpeger finanshuset, der blandt andet henviser til, at undersøgelsen også viser et faldende momentum på Pandoras to største markeder, USA og Kina.

/ritzau/FINANS