Om under en uge går e-sportsvirksomhed på børsen: Astralis-aktier overtegnes med 77 pct.

392220_16_9_large_119.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
03. dec 2019 KL.10:44
E-sport vokser i Danmark og bliver mere populært, men spørgsmålet er, om også investorer kan finde på at kaste sig over den voksende spilindustri? Mandag får vi en del af svaret på det spørgsmål, når det danske counterstrike-hold Astralis bliver børsnoteret. Alt tegner dog til, at flere ser det som en god investering. 

I en pressemeddelelse tirsdag morgen skriver e-sportsvirksomheden nemlig, at aktien allerede er "solidt" overtegnet. Investorer har i alt lagt ordrer på 222 mio. kr. for aktien, som altså inden længe introduceres i indekset Nasdaq First North Growth Market Denmark. 

Med den nuværende overtegning står selskabet til at indløse et provenu på 150 mio. kr. fra børsnoteringen, hvilket var det maksimale beløb, som selskabet kunne indløse fra noteringen, oplyser selskabet.  

"Vi er overvældet over den modtagelse vores børsnotering har fået, og vi ser meget frem til at byde nye aktionærer velkommen til Astralis Group familien." 

"Som pionerer bygger vi på et stærkt fundament, og denne børsnotering sætter os i stand til at bygge verdens stærkeste esports-mediebrands. Vi ser frem til en løbende dialog med alle aktionærer og vil arbejde hårdt for at nå målene og indfri forretningens potentiale,” siger Nikolaj Nyholm, der er direktør i Astralis Group, i meddelelsen. 

Udover forhåndstilsagn fra 41 investorer på 6.368.656 aktier har Astralis i den periode, hvor udbuddet har kørt, modtaget yderligere 6.972 ordrer på i alt 18.549.109 aktier. Det betyder, at udover de 41 investorer, som havde givet tilsagn om at købe aktier, svarer det til en overtegning på 77,55 pct. 

Samlet set vil i alt 7012 depoter have Astralis-aktier i porteføljen fra på mandag, fremgår det af meddelelsen.