Obligationer: Renter stiger igen fra morgenstunden

Penge
Eksklusivt for kunder
20. feb 2018 KL. 9:07

Det danske obligationsmarked åbner med lidt højere renter tirsdag.

Ved 8.45-tiden ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 0,83 pct., hvilket er 2 basispoint højere end mandagens lukkeniveau.

En tilsvarende udvikling kan fra morgenstunden ses i Tyskland, hvor renten på den tiårige statsobligation stiger 2 basispoint til 0,75 pct.

De amerikanske finansmarkeder var lukket mandag, og tirsdag morgen er der små stigninger i de amerikanske renter på markedet i Tokyo.

Den toneangivende tiårige amerikanske T-bond handles med en rente på godt 2,90 pct., hvilket er 3 basispoint højere end ved lukketid fredag.

Fra nøgletalsfronten viste den hjemlige forbrugertillid et hop til 8,5 fra 8,2 mod det ventede 8,0, mens de tyske producentpriser viste en stigning på 2,1 pct. med de ventede 1,8 pct.

Resten af dagens data af betydning kommer fra de tyske ZEW-tillidsindeks samt fra forbrugertilliden i hele eurozonen.

Den europæiske forbrugertillid steg mere end ventet i sidste måned, hvor de europæiske forbrugeres tillid blev holdt oppe af rekordlave renter fra Den Europæiske Centralbank (ECB) og større politisk ro omkring EU, efter opblødningen af den politiske situation i Tyskland.

Hvis forbrugertilliden skulle vise sig lavere end estimeret, kan det ifølge Sydbank presse renterne lidt ned og svække euroen.

/ritzau/FINANS