Obligationer: Renter stiger før tysk domstolsafgørelse

Penge
Eksklusivt for kunder
12. sep 2012 KL. 9:03
Rentestigninger præger åbningen på det danske obligationsmarked onsdag forud for offentliggørelsen kl. 10 af afgørelsen i den tyske forfatningsdomstol om, hvorvidt den tyske deltagelse i euroredningsmekanismen EMS er i overensstemmelse med den tyske forfatning.

"Vi forventer, at domstolen vil afsige en dom, der muliggør en fortsat tysk deltagelse, men hvor der muligvis bliver lagt nogle restriktioner, der vil begrænse den tyske regerings handlefrihed ved fremtidige forhandlinger," skriver Nordea Research i en kommentar.

Renten på den 10-årige danske statsobligation, 3-21'eren, er fra åbningen onsdag steget 5 basispoint til 1,32 pct.

Der holdes onsdag desuden valg til det hollandske parlament, og meningsmålingerne peger ifølge Nordea på, at valget vil give en betydelig fremgang til de euroskeptiske partier.

"Samtidig er der en stigende frygt for, at de efterfølgende regeringsforhandlinger bliver særdeles langtrukne, hvilket reelt vil efterlade Holland i et politisk tomrum i en afgørende periode for hele Euroområdet. I den forbindelse skræmmer sporene fra det seneste valg i 2010, hvor det tog mere end fire måneder at finde en levedygtig regeringskoalition," skriver Nordea.

Et tredje vigtigt fokuspunkt i onsdagens marked er offentliggørelsen af EU-kommissionen af forslag til den kommende bankunion. Onsdag sælger Italien i øvrigt obligationer med løbetid på tre og 12 måneder, og Tyskland sælger obligationer med løbetid til 2017.

Desuden offentliggøres tal for industriproduktionen i Eurozonen i juli, og den amerikanske centralbank påbegynder sit 2-dages møde - med offentliggørelse af beslutninger i morgen torsdag.

/ritzau/FINANS