Obligationer: Renten kravler op forud for taler

Penge
Eksklusivt for kunder
04. sep 2019 KL.12:42

Rentestigningerne fortsætter på det danske obligationsmarked ved middagstid onsdag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger med 4 basispoint fra morgens startniveau i minus 0,67 pct. til minus 0,63 pct.

Dagens store fokuspunkter er en stribe af taler fra medlemmer af både den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Den Europæiske Centralbank, ECB, der kan give et praj om medlemmernes holdning til nærtforestående pengepolitiske lempelser.

Forud for talerne, der finder sted ud på eftermiddagen og aftenen, har markedsdeltagerne dog fået et europæisk nøgletal at forholde sig til. Det drejede sig om tallet for detailsalget i eurozonen, der landede præcis som ventet for juli med et fald på 0,6 pct. fra måneden før. På årsbasis var der tale om en stigning på 2,2 pct., viser opgørelsen fra Eurostat onsdag.

Senere på dagen kan talerne fra medlemmerne af de toneangivende centralbanker diktere markedsudviklingen.

Første mand på scenen onsdag er Philip Lane, chef for den irske centralbank og og medlem af Styrelsesrådet i ECB, der taler i London, England, klokken 13.00 dansk tid.

Herefter er det chefen for Fed i New York, John Williams, som klokken 15.25 dansk tid skal på talerstolen, hvorefter en stribe Fed-medlemmer i løbet af aftenen skal holde taler rundt omkring i USA.

Onsdagen sluttes af klokken 20.00 dansk tid med Feds Beige Book, der traditionelt er en central del af inputtet fra Fed-direktørerne op til et rentemøde.

Ifølge en undersøgelse lavet af Reuters, er der bred enighed i markedet om, at ECB vil sænke sin indskudsrente ved næste rentemøde, mens der også er tiltro til, at centralbanken vil genoptage det milliardstore støtteopkøb af obligationer.

70 pct. af de adspurgte økonomer venter en rentesænkning, mens tæt på 90 pct. forventer, at ECB vil genstarte sit opkøb af obligationer med månedlige opkøb for 30 mia. euro fra oktober, skriver Reuters.

De næste rentemøder i ECB og FED finder sted henholdsvis den 12. september og 18. september.

/ritzau/FINANS