Nyt voldsomt aktiefald: "Lige nu handles markedet på ren psykologi"

null

317980_16_9_large_735.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
14. jan 2016 KL.10:47
"Lige nu handles markedet på ren psykologi," siger investeringsdirektør Jesper Langmack fra Danica Pension, efter at aktiemarkedet igen i dag får en ordentlig dukkert.

De største danske aktier falder med hele 2,2 pct. og dermed ser den voldsomme kursturbulens, som har ramt markederne efter nytår, ud til at fortsætte med uformindsket styrke. Alle store indeks i Europa er ramt af gedigne fald.

"I går startede markedet pænt oppe i USA, og så ender det 2,5 pct. nede, bl.a. på grund af Kina og oliefrygt. Vi sidder og kigger meget på indeksniveauet for Euro Stoxx på 3000. Det har vi holdt nogle dage, men vi er faldet igennem nu, og det er noget, der gør, at vi måske skal endnu længere ned," siger Jesper Langmack og fortsætter:

"Der er ingen, der kigger på de fundamentale forhold og værdiansættelser lige nu."

Han forklarer, at han sidder med en stor del i kontanter parkeret på sidelinjen, som han er klar til at sætte ind i markedet, når det igen begynder at se attraktivt ud.

De største danske aktier i C20 Cap-indekset er nu faldet over 7 pct. siden årsskiftet, og det sender indekset ned i det laveste niveau siden oktober.

Værst går det i dag ud over aktier som DSV, Jyske Bank og Pandora som alle falder over 3 pct. Kun Chr. Hansen kan redde et plus hjem, efter at selskabet i går aftes offentliggjorde et stort opkøb.

Uforklarlige kursfald


Også investeringschef i Dansk Formue- & Investeringspleje Johnny Madsen oplever på nært hold den voldsomme udvikling på aktiemarkedet.

"Den korte version er, at det, vi har set gennem 2015, starter 2016 også med. Altså fuldstændige vanvittige og uforklarlige kursfald - og nu går det bare ned. Det er en kombination af en forholdsvist høj prisfastsættelse, høj gearing (lånte midler, red.) i markedet og mange nye investorer, som ukritisk har øget deres aktieeksponering uden at overveje risikoen. Folk har glemt, at aktier er en langsigtet investering," siger han.