Novozymes' friskhedsplatform får finanshus til at vente salgsvækst

Penge
Eksklusivt for kunder
05. feb 2019 KL.12:54
Det er blandt andet Novozymes' nye friskhedsplatform, der kan vaske lugt og pletter af ved lave temperaturer, som har fået finanshuset Berenberg til at løfte anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "hold" og i samme ombæring løfte kursmålet til 340 kr. fra 310 kr.

Det skriver finanshuset i en analyse af Novozymes-aktien tirsdag.

- Novozymes burde kunne blive begunstiget af øgede investeringer i vaskemidler annonceret af kunder såsom Henkel. Salgsvæksten i divisionen skulle reaccelerere til 5,5 pct. inden 2020, skriver finanshuset blandt andet.

Desuden mener Berenberg, at Novozymes guider i den lave ende, når det kommer til selskabets forventninger til organisk vækst.

- Fra vores synspunkt er den mest sandsynlige vækstkatalysator for aktien fortsat dobbeltcifret vækst i bioethanol i 2019, lyder det.

Det er blandt andet en vækst i produktionen af bioethanol i Latinamerika samt i Kina, der vil hjælpe selskabet på vej med organisk vækst i divisionen, vurderes det.

Novozymes aflagde regnskab for fjerde kvartal 2018 torsdag i sidste uge. Tirsdag omkring middag ligger Novozymes-aktien til 287,80 kr. efter en stigning på 3,2 pct. på dagen og ligger i alt 3,6 pct. højere end kursen før regnskabet.

/ritzau/FINANS