Mineselskab klar til at grave guld på fondsbørsen

Penge
Eksklusivt for kunder
02. feb 2015 KL.14:36
Det grønlandske mineselskab Nunaminerals er klar til at grave guld både i Grønlands undergrund og på den københavnske fondsbørs, efter i forbindelse med sin entré på sidstnævnte har rejst yderligere 112 mio. kr. til formålet.

Selskabets største aktionærer - Grønlands hjemmestyre, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og finansmanden Carsten Bergers Rudersdal A/S - står for 60 mio. kr. af den nye kapital, mens 750 andre investorer efterfølgende i alt har tegnet 257.115 aktier.

Det skæpper ekstra 112 mio. kr. i kassen hos Nunaminerals, der har fået solgt aktierne til kurs 435, hvilket absolut er i den høje ende af det udmeldte kursinterval på mellem 375 og 435 kr. pr. aktie.

"Jeg glæder mig over, at det nu er muligt at videreudvikle Nunaminerals' kerneprojekter samt øvrige aktiviteter. Selskabets styrkede kapitalbase er et stærkt signal til vores partnere, der er nogle af verdens største mineoperatører," siger adm. direktør Ole Christiansen i en fondsbørsmeddelelse.

"Nunaminerals og mineralindustrien i Grønland er inde i en rivende udvikling, som rummer mange spændende muligheder i de kommende år, og i Nunaminerals glæder vi os til at komme i gang med at udnytte disse muligheder," tilføjer Ole Christiansen.

Første handelsdag for de nye aktier venter selskabet vil være den 25. juni.

Nunaminerals var tidligere noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr., men disse aktier blev den 3. juni sat i omløb på OMX.