Markedet lukker: Pandora med bundplacering efter sænket kursmål

384771_16_9_large_555.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
19. jul 2019 KL.17:12
Ørsted og Ambu formåede ikke at hanke op i det danske eliteindeks fredag, hvor Pandora og indekstunge Novo Nordisk omvendt var med til at tynge.

Fredag sluttede C25-indekset 0,3 pct. lavere indeks 1128,41. Dermed fulgte det danske eliteindeks ikke den positive stemning, der ellers herskede i USA ved dansk lukketid.

Her var der begejstring over, at en af topcheferne i den amerikanske centralbank - New York-chefen John C. Williams - torsdag aften leverede endnu en bekræftelse af, at den amerikanske centralbank vil sænke sin rente på rentemødet i slutningen af juli.

- Jeg er egentligt lidt overrasket over det. Et medlem af Federal Reserve var ude at sige, at renterne skulle ned. Herhjemme er Novo Nordisk dog særligt med til at tynge indekset, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

Novo Nordisk sluttede 1 pct. lavere i 319 kr., og ifølge børsmægleren kunne den negative stemning skyldes den usikkerhed, som blev skabt i sidste uge.

Her kom det frem, at den amerikanske regering har sløjfet sit forslag om, at de rabatter, sygekasser og forsikringsselskaber opnår fra medicinproducenterne, skal videreføres til patienterne.

Til gengæld kan producenterne muligvis blive ramt af regeringens ønske om lavere medicinpriser, og det belastede særligt fredag i sidste uge medicinalaktierne.

ØRSTED VANDT I NEW YORK

Ørsted steg fredag 1,2 pct. til 634,40 kr., efter at energikæmpen sent torsdag oplyste, at den er blevet udpeget som en af de to vindere i en stor udbudsrunde for havvind i staten New York.

Ørsted er sammen med den amerikanske partner Eversource dermed gået videre til kontraktforhandlingerne om at opføre en havvindmøllepark i den amerikanske stat med en kapacitet på 880 megawatt.

Øverst i C25 tronede også medicoselskabet Ambu med et plus på 2,3 pct. til 101 kr. uden selskabsspecifikke nyheder som anledning.

Pandora indtog bundplaceringen i eliteindekset med et fald på 4,8 pct. til 255,60 kr. Smykkeaktien fik sænket kursmålet af HSBC til 280 kr. fra 305 kr. ifølge data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "hold".

Amerikanske Morgan Stanley pillede også lidt af glitterstøvet af en aktie i Pandora og satte kursmålet ned til 300 kr. fra 330 kr. Finanshuset fastholdt sin "ligevægt"-anbefaling, viser data fra Bloomberg News.

DRILLING FALDT MED OLIEPRISEN

Maersk Drilling fortsatte ugens nedtur med et fald på 1,2 pct. til 460 kr., og siden fredag i sidste uge er aktien dermed faldet 8,5 pct. Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, brent, faldt fire ud af fem af ugens handelsdage.

Genmab vejede også tungt ned i C25 med et fald på 0,6 pct. til 1219,50 kr., uagtet at aktien torsdag blev noteret i USA og sluttede første handelsdag med en stigning på 2,4 pct., og selv om Barclays ifølge Bloomberg News opjusterede kursmålet til 1400 kr. fra 1300 kr.

Mens nyhederne om havvind fra New York støttede Ørsted, så skubbede de samtidig Vestas lidt ud i kulissen, da det er Siemens Gamesa, der er konkurrent til MHI Vestas på markedet for havvindmøller, som er udset til at levere møllerne til Ørsteds park.

Samlet har Siemens Gamesa indgået en betinget aftale om havvindmøller på 1,71 gigawatt til Ørsteds parker. Alligevel steg Vestas fredag 0,6 pct. til 591,60 kr.

Coloplast fik negativt analytikernyt, og igen var det Barclays, der var på spil. Anbefalingen af aktien blev sænket til "neutral" fra "overvægt", og kursmålet blev samtidig barberet til 685 kr. fra 700 kr. Aktien steg 0,1 pct. til 799 kr.

Uden for C25 så Bavarian Nordic sammen med partneren Janssen Phamaceuticals ud til at være løbet ind i en mur i DRCongo, hvor landets regering ikke ønsker en udrulning af selskabernes ebolavaccine. Aktien sluttede stort set uændret i 176,25 kr.

/ritzau/FINANS