Markedet lukker: Genmab belønnet for regnskab - Mærsk straffet

396415_16_9_large_327.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. feb 2020 KL.17:09

Genmab- og Mærsk-aktierne blev henholdsvis belønnet og straffet i torsdagens handel for deres regnskaber. Genmab endte helt i top, mens Mærsk sejlede rundt i bunden. Danske Bank og Jyske Bank endte også i toppen af C25 uden specifikt nyt med stigninger på 1,3-1,5 pct.

Det danske eliteindeks endte torsdag 0,3 pct. lavere i 1373,27, og dermed blev det ikke til den tredje rekord på stribe og den trettende i år.

GENMAB I TOP

Genmab har siden selskabets regnskab onsdag efter børstid fået løftet kursmålet hos en række finanshuse. Selskabet præsenterede ellers en prognose for 2020 til den svage side.

- Men indregnes en dollarkurs på 6,90 kr., og ikke som Genmab gør med 6,50 kr., hjælper det, og så er forventningerne ikke så meget til den svage side, påpeger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen fremhæver desuden, at der på en telekonference blev snakket en del om Epcoritamab, hvor Genmab indikerede, at selskabet havde dialog med en række – efter selskabets eget udsagn – meget entusiastiske potentielle partnere.

Genmab regner med en partnerskabsaftale i løbet af 2020.

Aktien steg 3,9 pct. til 1698 kr.

MÆRSK VENDTE RUNDT

Mærsk-aktierne startede torsdag i fin form, men som handelsdagen skred frem, kravlede aktierne i rederiet ned til bunden, hvor de endte torsdag efter et fald på3,9 pct. til B-aktien til 8228 kr.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank, og som følger selskabet tæt, er der formentlig flere forklaringer på aktiens reaktion.

- Siden telekonferencen startede, er aktien faldet stille og roligt, og det kan måske skyldes, at ledelsen ikke har formået at give den nødvendige ro omkring de usikkerheder, der er forbundet med selskabets formåen med at få sendt brændstofregningen hundrede procent videre til kunderne, forklarer han.

Sydbank-analytikeren understreger, at det formentlig er en del af forklaringen, men at generel usikkerhed om det nuværende coronavirusudbrud formentlig også har en finger med i spillet.

Umiddelbart virker forventningerne konservative, påpeger Ole Kjær Jensen.

Mærsk venter i 2020 et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt renter og skat (EBITDA) på 5,5 mia. dollar. Forventningen hos analytikerne var 5,86 mia. dollar. I 2019 var det tilsvarende overskud 5712 mio. dollar.

DEFENSIVE AKTIER I GEVINSTHJEMTAGNING

Ole Kjær Jensen påpeger at aktier som Chr. Hansen, Novozymes og Ørsted, der har klaret sig godt den seneste tid udsættes for gevinsthjemtagning, hvilket er baggrunden for, at de placerer sig lige over Mærsk-aktierne i bunden af C25.

Den danske servicegigant ISS har været udsat for et cyberangreb ifølge en fondsbørsmeddelelse onsdag. Kursen tog dog ikke videre skade torsdag. Aktien steg 1,3 pct. til 164,95 efter et fald onsdag, da nyheden kom frem, på 2,6 pct.

FLSmidth var torsdag i fokus, idet selskabet har indrømmet at have betalt penge under bordet i Tunesien. FLSmidth-aktien blev sendt ned med 0,7 pct. til 247,90 kr.

BAVARIAN NORDIC STEG

Uden for C25 steg Bavarian Nordic-aktien med 7,9 pct. til 261 kr.

Bavarian Nordic leverede torsdag morgen et regnskab for 2019, der viste et bedre end ventet salg på 662 mio. kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 559,8 mio. kr.

For 2020 ventes et salg på 1,9 mia. kr. og en EBITDA-indtjening på 675 mio. kr. Det er en markant fremgang fra 2019, hvor salget steg til 662,5 mio. kr. fra 500,6 mio. kr. året forinden, og for EBITDA-indtjeningen, der steg til et minus på 271,4 mio. kr. fra et minus på 312,9 mio. kr. for 2018.

Bavarian Nordics ventede fremgang vil blive drevet af opkøbet af Rabipur/RabAvert og Encepur, der blev annonceret i oktober.

- Bavarian bekræfter, de tjener penge i år, men umiddelbart forstår jeg ikke, at aktien skal stige så meget. Der venter også en emission senere på året, fremhæver afdelingsdirektøren.

For at finansiere en del af opkøbet planlægger Bavarian Nordic i første halvdel af 2020 en fortegningsemission.

MT HØJGAARD FLOT BELØNNET FOR REGNSKAB

Af dagens øvrige regnskaber sprang MT Højgaard og Vestjysk Bank i øjnene.

MT Højgaard blev pænt belønnet for dagens regnskab. Aktien steg 5,7 pct. til 129 kr.

Vestjysk Bank blev derimod straffet og faldt 5,3 pct. til 3,77 kr.

/ritzau/FINANS