Markedet lukker: Danske Bank og Nordea faldt forud for regnskaber

384678_16_9_large_528.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
17. jul 2019 KL.17:12

null

Blandet nyt fra kolleger i Norden var onsdag med til at hive ned i Danske Bank og Nordea forud for deres regnskaber torsdag.

For det generelle danske aktiemarked var udsvingene mere begrænsede, og målt på det danske eliteindeks, C25, endte dagen med et minus på 0,2 pct. til indeks 1132,43.

- Det er stadig et marked, der er præget af sommerferien, og aktivitetsniveauet har været nedadgående de seneste dage, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

- Men vi ser trods alt, at bankerne er lidt i fokus i dag, dels på grund af rentefaldene, men i særdeleshed på grund af skuffende regnskaber fra nogle af de andre banker i Norden, fortsætter han.

De svenske banker Handelsbanken og Swedbank offentliggjorde begge regnskaber onsdag, og mens der hos Handelsbanken blev fremvist et lidt lavere end ventet overskud, overraskede Swedbank positivt med sin indtjening i forhold til analytikernes forventninger.

På den danske fondsbørs endte Danske Bank onsdag 3 pct. lavere i 101,95 kr., samtidig med at Nordea faldt 2,9 pct. til 49,15 kr.

Torsdag fremlægger både Danske Bank og Nordea regnskaber for andet kvartal, men for Danske Banks vedkommende er det meste af spændingen taget ud af præsentationen, da banken for nylig nedjusterede forventningerne til året og præsenterede foreløbige resultater for kvartalet.

MÆRSK PÅVIRKET AF TRUMP-UDTALELSER

Blandt de mest faldende aktier i C25-indekset fandt man Mærsk-aktierne, hvor B-aktien bakkede 2,9 pct. til 7654 kr. Ifølge Ole Kjær Jensen kunne noget af kursfaldet hænge sammen med tirsdagens udtalelser fra USA's præsident, Donald Trump, der sagde, at der stadig er lang vej til en handelsaftale med Kina, og at USA kan lægge yderligere told på import af kinesiske varer.

På grund af sin forretning med at transportere containere rundt om på kloden er det i Mærsks interesse, at der er mest mulig frihandel. Derfor har aktiekursen hos rederivirksomheden også løbende været påvirket af, hvilke udmeldinger der har været i forhold til handelskrigen mellem USA og Kina.

Også medicovirksomheden Ambu havde en skidt onsdag med et kursfald på 3,5 pct. til 100,35 kr. Der var ingen reelle nyheder fremme om selskabet andet end en Bloomberg-artikel vedrørende investorer, der har tjent en del penge på at gå kort i - eller shorte - aktien.

FLSMIDTH FALDT EFTER SVENSK REGNSKAB

FLSmidth blandede sig ligeledes i feltet af faldende aktier, da ingeniørselskabet bakkede med 1,4 pct. til 278,20 kr. Kursfaldet skete som reaktion på et skuffende regnskab fra svenske Sandvik, der ligesom FLSmidth har en stor del af sin forretning inden for leverancer til den globale mineindustri.

Store dele af onsdagen lå biotekselskabet Genmab til at lukke højere, men det vendte ud på dagen, så aktien lukkede med et minus på 0,3 pct. til 1216 kr. Tirsdag steg aktien 2,6 pct., efter at regnskabet fra partneren Johnson & Johnson havde vist et større end ventet salg af Genmabs kræftmiddel Darzalex i andet kvartal.

I den positive ende af C25-indekset endte selskaber som Simcorp, Ørsted og Novo Nordisk, uden at der var umiddelbare nyheder til at forklare stigningerne.

Simcorp-aktien gik op med 2,2 pct. til 626 kr., Ørsted-aktien steg 1,1 pct. til 622 kr., og Novo-aktien endte 0,7 pct. højere i 321,40 kr.

/ritzau/FINANS