Lars Seier i ny satsning: Det er min vildeste investering til dato

325011_16_9_large_15.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
25. maj 2016 KL.12:45
Saxo Bank-medstifter og milliardæren Lars Seier Christensen fortsætter med at skyde penge i nystartede virksomheder. 

Denne gang har han investeret et tocifret millionbeløb i Sparrow Quantum, som en gruppe kvanteforskere fra Københavns Universitet står bag. Selskabet er i gang med at udvikle en optisk chip, der er i stand til at levere enkeltfotoner, når den beskydes med en laser. 

Ifølge Sparrow Quantum skal den nye enkeltfotonlyskilde bruges til at bygge fremtidens kvantecomputere på.  

"Det er min vildeste investering nogensinde. Det er det, fordi det er en meget nytænkende teknologi, som er i et tidligt stadie. I de fleste andre af mine investeringer kan man se en direkte vej til markedet og en specifik kundegruppe. Her er vi på et punkt, hvor markedet slet ikke er udviklet," siger Lars Seier Seier Christensen. 

Han betegner Sparrow Quantum som en risikofyldt investering, men hvor potentialet næsten er ubegrænset. 

"Det er en teknologi, hvor man ikke kan sige, hvem der kommer til at vinde. Det er relativt få områder, hvor Danmark er blandt verdens bedste, men det er vi inden for kvantefysik. Vi vil forsøge at få alliancer og få andre folk til at søge over mod os. Det kunne være særdeles gavnligt, både for Danmark og selskabet. Risikoen er stor, men potentialet er enormt," forklarer Lars Seier Christensen. 

Klar med prototype

Hos Sparrow Quantum er man klar med den første prototype, der til at starte med skal bruges i universitetsmiljøet.

”Vi har allerede vores første produkt på markedet. En chip, der primært henvender sig til andre forskere. Den vil vi markedsføre aktivt de kommende måneder, samtidig med at vi videreudvikler konceptet og forhåbentlig får løbet vores ide om at skabe et fælles ’blueprint’ i gang,” siger lektor Søren Stobbe, adm. direktør i Sparrow Quantum, i en pressemeddelelse. 

Sparrow Quantum har lejet lokaler af Københavns Universitet, og man har allerede nu ansat både projektledelse og eksperter indenfor fotonik og nanoteknologi.

Lars Seier Christensen forlod sin direktørpost i Saxo Bank ved årsskiftet. Siden da har han gennem Seier Capital bl.a. investeret en del af sin formue i projekter som Rungsted Ishockey, Lendino, cykling med Bjarne Riis, en hotelportal med Casper Christensen og restauranten Juicy Burger. 

Fokus på teknologi 


Den 53-årige forretningsmand mener selv, at hans portefølje kan deles op i to kategorier: Teknologi og livsstil/underholdning. 

"Jeg har lavet investeringer i nogle områder, som ikke har den store skalerbarhed, men som kan bidrage til, at folk får nogle bedre oplevelser. De ting, der er rare i livet, er der også nogen, der skal sørge for," siger Lars Seier Christensen, der dog fremover i højere grad vil rette fokus mod it-sektoren. 

"Fremadrettet vil jeg koncentrere mig mere og mere om teknologisiden og være rimelig tilfreds med det andet, jeg har opbygget. For det er typisk i teknologi, der er skalerbarhed."