Italien: Aktier i stærkt comeback - indeks stiger over 1,3 pct.

Penge
Eksklusivt for kunder
05. dec 2016 KL.10:38

De italienske aktier er efter en negativ åbning vendt stærkt tilbage og ligger mandag formiddag til en gevinst på lige under halvanden procent. Ligesom det var tilfældet i forbindelse med præsidentvalget i USA, har investorerne dermed hurtigt glemt deres bekymringer op til folkeafstemningen.

Et klart flertal af de italienske vælgere sagde, som meningsmålingerne også havde vist, nej til en forfatningsreform ved en folkeafstemning søndag. Valgresultatet skaber politisk usikkerhed, da premierminister Matteo Renzi har valgt at holde ord og som varslet er gået af.

Det toneangivende italienske aktieindeks faldt indledningsvist med 1,8 pct., men er vendt rundt og ligger 1,3 pct. højere. Også det italienske bankindeks, der indledningsvist faldt med over 3 pct. er vendt rundt og stiger med 1,2 pct. ifølge Reuters.

Flere iagttagere havde ellers regnet med uro om de italienske banker, herunder Banca Monte dei Paschi di Siena, der er på vej til at rejse ny kapital. Aktien faldt over 6 pct. fra åbningen, men ligger 1,1 pct. højere.

På finansmarkederne har valgresultatet været frygtet af bekymring for, at et nej kan skubbe til dominobrikker, så der bliver udskrevet nyvalg i Italien, hvilket kan bringe den eurokritiske Femstjernebevægelse til magten.

Desuden var det frygtet, at den politiske usikkerhed kan gøre det sværere at få skabt politisk opbakning til regler, der kan støtte banksektoren.

/ritzau/FINANS