Højt spil-aktie rider på bølgen af stigende sukkerpris med udsigt til tocifret afkast – den er allerede steget 28 pct

375629_16_9_large_135.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
22. jan 2019 KL.11:39

Lidt over en måned før jul lagde råvare- og chefanalytiker i Kairos Commodities, Tom Bundgaard, hovedet på blokken og udtalte, at sukkerprisen – futures i US Sugar nr. 11 – skulle bunde ud og stige lige efter jul.

De risikovillige investorer kunne med fordel følge udviklingen i den tyske sukkeraktie Südzucker, som ifølge Tom Bundgaard plejer at have en tydelig korrelation til sukkerprisen.

Set i bakspejlet, har Tom Bundgaard ramt tæt på plet.

Sukkerprisen ramte kurs 12,34 cent 27. december, men noget tyder dog på, at den endelige bund indtraf 3. januar 2019 i kurs 11,69 cent, hvor den siden er steget til knap 13 cent.

Südzucker ramte sin bund 27. december i kurs knap 11 euro, og handles i dag i kurs 14,14. Det er en flot stigning på 28 pct., men der bør være potentiale til mere, eftersom Tom Bundgaard forventer, at sukkerprisen ifølge hans analyser bør toppe i ca. 40-55 pct. herfra.

“Det er stadig min vurdering, at sukkerprisen skal toppe i andet kvartal – måske tredje kvartal – af 2019, så det er en kortvarig stigning i det store perspektiv. Og jeg forventer, at sukkerprisen topper i 18 cent, og jeg vil ikke udelukke, at den kan nå op mod 20 cent,” siger Tom Bundgaard.

Korrektion i nedadgående trend

Sukkerprisen er normalt meget volatil, men denne gang skal den stige lidt mindre pga. høje sukkerlagre. Tom Bundgaard vurderer også, at efter den kortvarige stigning, skal sukkerprisen falde i 2020 og 2021.

“Derfor skal man altså ikke løbe ud og sætte sin formue i en længerevarende prisstigning. Sukkerlagrene er tårnhøje, de er historisk høje, og det forhindrer prisen i at stige ret meget mere,” siger Tom Bundgaard og forklarer, at den kommende prisstigning på ca. 40-55 pct. skal ses som en korrektion i en større nedadgående trend i sukkerprisen.

“Prisen var simpelthen blevet for lav før jul, så det her er en kortsigtet mulighed, det er ikke noget, man skal købe og lade ligge.”

Skulle man være pirret til at se nærmere på Südzucker, bør man huske, at korrelationen aldrig er en til en, for som Tom Bundgaard sagde i november 2018: “Når sukkerprisen går op, vil Südzucker normalt stige, men der kan jo komme en selskabsspecifik nyhed fra selskabet, f.eks. om en fejlinvestering – så stiger aktien ikke.”