Hele C25 i rødt: Eliteindeks banker ned med over 2,5 pct

null

370969_16_9_large_989.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
23. okt 2018 KL.11:49
Opdateret kl. 11.48 

Dyk i C25 har præget formiddagen, og nu falder indekset med over 2,5 pct til kurs 1012. 

Alle aktier i eliteindekset er i rødt. Værst går det udover Ambu, der dykker med knap 6 pct. til kurs 129.

Også bl.a. Simcorp, A.P. Møller-Mærsk, Genmab, Pandora og Novozymes falder over 3 pct. 

Siden årsskiftet er C25 faldet med cirka 11 pct.

"Korrektioner på over 10 pct. er desværre normalen på aktiemarkedet, vi har bare ikke været vant til dem de sidste par år," siger Michael Friis Jørgensen, chefanalytiker hos Alm. Brand Markets og fortsætter:

"Der er en enorm nervøsitet på aktiemarkedet, hvor renter, global vækst og nedjusteringer for 2019 har betydning. Jeg tror, vi skal på den anden side af midtvejsvalget i USA, før vi kan begynde at se markederne stabilisere sig igen."

Det er aktier som Genmab og Ambu, der ofte ligger i bund, når nervøsitet rammer C25. Det gør de også tirsdag, hvor Genmab falder over 3 pct. og Ambu med knap 6 pct. 

"Når alle aktier er i rødt, så sker der en generel "sell-off", og så ved vi, at de mere svingende aktier bliver solgt, det er aktier som b. la. Genmab og Ambu," siger Michael Friis Jørgensen til Børsen play. 

Usikkerheder påvirker markederne

Det var også verdenspolitiske spørgsmål og usikkerheder, der tirsdag morgen gav røde tal på de asiatiske aktiemarkeder.

Og her sås der brede fald, omkring kl. 08.30 dykkede det japanske Nikkei-indeks med 2,67 pct., Shanghai faldt med 1,46 pct. og Hong Kong med 3 pct.


"Der er for mange regioner med politiske og økonomiske usikkerheder. Det betyder, at mange investorer ikke ved, hvad de skal forholde sig til i fremtiden og markedet har svært ved at finde en retning," siger Amy Zhuang, chefanalytiker i Nordea Asien, til Børsen Play.

Globale temaer


Nogle af de usikkerheder i den politiske verden, chefanalytikeren referer til, er handelskrigen mellem USA og Kina, midtvejsvalget i USA, som nærmer sig, Brexit, den italienske budgetkrise, og den seneste konflikt mellem USA og Saudi Arabien, efter en journalist blev dræbt.

Usikkerheder, der også ifølge Morten Hassing Povlsen, Rente- og valutastrateg i Jyske Bank, får betydning for markederne.

"De geopolitiske temaer ventes fortsat at præge markederne mindst indtil midtvejsvalget i USA
om to uger," skriver Morten Hassing Povlsen i Jyske Bank Morgennyt.