H+H-aktien bliver handlet 10 gange mere end normalt - investor kalder kursreaktion for misforstået

389628_16_9_large_137.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
17. okt 2019 KL.15:35
Aktieinvestoren Christian Klarskov har aktie i H+H International, som i dagens handel bliver handlet voldsomt og stiger kraftigt på meldingerne om en brexit-aftale.

Omsætningen i aktien er i dag 10 gange højere end gennemsnittet de seneste 20 børsdage, og kursen er pt. i plus med 5,2 pct.
 
Men Christian Klarskov mener, at kursudviklingen er overdrevet. Markedet har misforstået aktien, er hans konklusion:

"Det er forkert, den stiger i dag, men den skulle slet heller ikke være faldet i første omgang," forklarer han.

Og her er årsagen:

"Jeg mener faktisk, at markedet har misforstået H+H's afhængighed af brexit - både positivt og negativt. De har købt en masse op i Polen og Tyskland, så nu er det kun cirka en tredjedel af deres omsætning, som ligger i England. Selvfølgelig er det også en stor del, men det er ikke to tredjedele, som det var for bare få år siden." 
Aktie: H+H International
Aktien strøg op med over 8 pct. omkring middags tid, da det kom ud, at en aftale mellem EU og Storbritannien er færdig forhandlet - men endnu ikke vedtaget.

"Man skal kigge på dynamikkerne, både hvis det bliver et brexit med en aftale eller uden aftale. Hvis det hele går rigtig godt derovre, så begynder folk at bygge huse igen. Det er godt for H+H. Hvis ikke det bliver brexit med en aftale, så falder pundet, og det betyder, at de 10 pct. af volumen i markedet, som bliver importeret i dag, kommer til at falde bort. Og H+H kan gå ind og overtage en del af det, da de har egne fabrikker derovre. Så der kan H+H faktisk også få en fordel."