Google-ejer runder markedsværdi på 1000 mia dollar: Porteføljemanagere overvejer at indkassere gevinst

394437_16_9_large_212.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
17. jan 2020 KL.13:05

Torsdag rundede Alphabet, der ejer Google, en markedsværdi på 1000 mia. dollar, og det har fået nogle investorer til at overveje, om det er tid til at indkassere gevinsten, skriver Reuters.

”Vil jeg kunne fordoble mine penge i den her aktie herfra? Det er jeg ikke så sikker på,” siger Kevin Landis, porteføljemanager i finanshuset Firsthand Funds til Reuters, der ifølge mediet ikke har købt op i Alphabet siden første kvartal 2019.

Alphabet-aktien steg torsdag med 0,8 pct. til 1450,16 dollar og markedsværdien lød dermed på 1000,7 mia. dollar, da den amerikanske børshandel lukkede. 

Hvis man ser på interessen for at shorte Alphabet-aktien, som betyder, at man spekulerer i et kursfald, er den på 1 pct., hvilket nærmer sig det højeste niveau i 52 uger for selskabet og er højere end andre teknologiselskaber som Microsoft og Facebook, skriver Reuters.

Ifølge mediet er Scott Goginsky, der er porteføljemanager hos finanshuset Biondo Focus Fund, over det seneste år holdt op med at købe op i Alphabet, og er bekymret for, at selskabets omkostninger vil stige pga. målet om at forhindre yderligere regulering fra Washington.