Goldman Sachs advarer om høj risiko for aktiekorrektion

396429_16_9_large_537.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. feb 2020 KL. 6:17

Trods torsdagens kursfald er aktierne i USA og mange steder i Europa nær rekordhøje niveauer. Kurserne indregner dog ikke, at udbruddet af coronavirus kan have stor effekt på indtjeningen i virksomhederne - som det har hos Apple, der mandag sænkede sin salgsprognose.

Derfor advarer den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs om, at aktierne muligvis er overvurderede og står foran et brat fald.

Det skriver Financial Times.

"Vi mener, den større risiko er, at effekten af coronavirusset på indtjeningen meget vel kan være undervurderet i de nuværende aktiekurser, hvilket peger på, at risikoen for en korrektion er "høj"," kommenterer Peter Oppenheimer, analytiker i investeringsbanken, i en note til bankens kunder.

Aktierne verden over har været drevet op af lempelige centralbanker og lave og dermed ikke-atraktive obligationsrenter, og derfor er markedet nu mere sårbart over for skuffelser fra virksomhederne.

En af årsagerne til, at virusudbruddet kan få den brede effekt, er, at Kinas økonomi nu fylder meget mere i den globale, end den gjorde tilbage i 2003, da Sars ramte landet. Seks gange mere, beregner Goldman Sachs.

Samtidig er forventningerne til indtjeningsvæksten i forvejen beskedne, mener Peter Oppenheimer, ifølge Financial Times, og det gør kurserne endnu mere følsomme over for skuffelser på den front.

"Aktiemarkederne ser mere og mere ud til at være eksponeret mod negative overraskelser omkring indtjeningsvæksten på kort sigt, og selv om et vedvarende bjørnemarked ikke ser sandsynligt ud, ser en nærtstående korrektion meget mere sandsynlig ud."

/ritzau/FINANS