Fynsk robotselskab er klar til børsen: Tegningsordrer for over 100 mio kr

372705_16_9_large_882.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. nov 2018 KL.15:30
Det børsaktuelle robotselskab Scape Technologies kan i dag meddele, at der var stor efterspørgsel efter aktier. I alt har investorer ønsket at tegne aktier for 101 mio. kr. Altså 2,9 gange mere end antallet af aktier, der er til salg.

Scape Technologies forventer at gå på First North 26. november.

"Jeg er både meget tilfreds og meget stolt over den store opbakning bag Scapes børsnotering fra så mange danske investorer, og jeg hilser de mange nye aktionærer i Scape velkommen," siger Scape Technologies' adm. direktør Søren Bøving-Andersen i fondsbørsmeddelelsen.

Målet med udbuddet var at hente op til 35 mio. kr., og den vellykkede tegningsperiode giver selskabet et bruttoprovenu på 35. mio. kr. og en markedsværdi på 116,8 mio. kr.

Selskabet er det andet robotselskab, som går på børsen i år.

Da robotvirksomheden Odico i sommer ramte fondsbørsens kurslister, blev det et brag af en børsdebut. Aktierne blev forud solgt for 8,80 kr. stykket, men efterspørgslen var så massiv, at der kunne være solgt tre gange flere, end der var udbudt. Resultatet blev, at aktien i løbet af få handelsdage ramte en kursstigning på 456 pct.

Ambitiøs vækstplan

Scapes speciale er software til robotter, som gør det muligt med 3D-sensorteknologi og kunstig intelligens at erstatte manuelt arbejde på eksempelvis bilfabrikkernes produktionslinjer - altså så robotterne kan identificere, gribe og placere produktionsdele rigtigt på et samlebånd.

Selskabet har endnu ikke formået at skabe sorte tal på bundlinjen, men forventer i år at omsætte for 7-8 mio. kr. Med de nye børspenge kan vækstplanen iværksættes, og så er målet, at omsætningen om fire år skal lande på 100 mio. kr.

"Fra i morgen starter arbejdet med at implementere vores udviklings- og vækstplan. Vi går til arbejdet med den største respekt for aktionærernes tillid til selskabets løsninger, medarbejderne og ledelsen og ser frem til løbende at rapportere om vores fremskridt," lyder det videre fra Søren Bøving-Andersen i fondsbørsmeddelelsen.

Scape Technologies' ejerkreds består i dag af blandt andet selskabets ledelse, et andet fynsk robotselskab, Blue Ocean Robotics, og en kinesisk investor. Og selskabet har i øvrigt samme bestyrelsesformand som Odico, nemlig Jens Munch-Hansen.